Csökkentek a PC-kiszállítások a világon a második negyedévben

IT/Tudomány, 2023.07.25

A világon 16,6 százalékkal estek a PC-kiszállítások az idei második negyedéven éves összevetésben.

Az amerikai International Data Corporation (IDC) informatikai és távközlési piackutató vállalat honlapjára felkerült előzetes adatok szerint a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook és munkaállomások) kiszállítása világszerte 59,7 millióra csökkent a június végével záródott három hónapban az egy évvel korábbi 71,5 millióról.

Az IDC rámutatott arra, hogy a PC-kiszállítások már a hetedik egymást követő negyedévben csökkentek, ugyanakkor derűlátásra ad okot, hogy csökkennek a PC-készletek a kereslet fokozatos növekedése miatt, továbbá, hogy a második negyedévben a kiszállítások nőttek az első negyedévvel összevetve.

Az idei második negyedévben a globális PC-piac kulcsfontosságú beszállítói megőrizték pozícióikat.

A kínai Lenovo továbbra is az első helyen állt 24 százalékos piaci részesedésével. A cég kiszállításai 20,8 százalékkal csökkentek a tavalyi második negyedévhez képest, de több mint 11 százalékkal nőttek az idei első negyedévhez viszonyítva.

A második helyen álló, 22,5 százalékos piaci részesedéssel rendelkező amerikai HP Inc. kiszállításai az első negyedévhez képest 12 százalékkal bővültek, míg éves összevetésben 0,9 százalékkal csökkentek.

A listán harmadik Dell Technologies esetében hasonló volt a trend, éves szinten 21,8 százalékkal estek a kiszállítások, negyedéves összehasonlításban azonban 9 százalékkal bővültek. Piaci részesedése 17,4 százalék volt a második negyedévben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!