Digitális alkotóműhelyt alakítottak ki a győri Mobilis Interaktív Élményközpontban

IT/Tudomány, 2023.10.07

Digitális alkotóműhelyt alakítottak ki a győri Széchenyi István Egyetem kampuszán működő Mobilis Interaktív Élményközpontban.

A felsőoktatási intézmény azt közölte az MTI-vel, hogy az élményközpont fenntartója, a Mobilis Közhasznú Nonprofit Kft. a szlovákiai Slovakia Ring versenypályát üzemeltető szervezettel pályázott az Európai Regionális Fejlesztési Alap határon átnyúló programjában a mobilitással kapcsolatos interaktív kiállítóhelyek bővítésére. Erre a Mobilis Interaktív Élményközpont 394 242 euró (152 millió 832 ezer forint) támogatást kapott.

A Mobilis az önerővel és a tízszázalékos hazai társfinanszírozással kiegészítve 464 170 euróból (179 millió 940 ezer forint) alakította ki tavaly a Mobileum elnevezésű digitális alkotóműhelyt, valamint a Gamer Zone-t.

A közlemény idézi Keszthelyi Bernadettet, a Mobilis Interaktív Élményközpont ügyvezetőját, aki elmondta: a Mobileumban digitális és hagyományos eszközök és technológiák állnak rendelkezésre, így vezetett foglalkozásokon önállóan alkothatnak a tanulók, látogatók, iskolai csoportok.

A műhelyben megtalálható a mikroelektronika, a 3D nyomtatás, a lézervágás, a digitális varrás és hímzés, valamint a robotika is - ismertette, hozzátéve, hogy az új alkotótér egyben kapocs a felsőoktatás, a közoktatás és az ipari szereplők között.

Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron vármegyei önkormányzat elnöke arról beszélt a közlemény szerint, hogy az eszközök segítségével a tudás izgalmas és élményszerű módon adható át a gyerekeknek.

Dogossy Gábor, a Széchenyi István Egyetem Audi Hungaria Járműmérnöki Karának dékánja pedig azt emelte ki, hogy a Mobilis és az egyetem kapcsolatát a projekt még szorosabbra fűzte. A digitális alkotóműhely ugyanis lehetőséget ad a hallgatóknak arra, hogy a hagyományos technikák és a legmodernebb digitális technológiák ötvözésével készíthessék el projektmunkáikat.

A beruházás részeként az élményközpontban kialakított Gamer Zone-ban két professzionális, de amatőr sportolók, látogatók számára is használható versenyautó-szimulátort, valamint VR- (virtuális valóság) eszközöket adtak át.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!