Fábián Gergely gratulált a felhőipari elit klubhoz csatlakozott 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Sofware Zrt. képviselőinek

IT/Tudomány, 2023.12.07

Fábián Gergely, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára hivatalában fogadta az IPCEI-minősítést kapott 4iG Nyrt. és az E-Group ICT Software Zrt. képviselőit, Blénessy László technológiáért felelős általános vezérigazgató-helyettest, valamint Kuthy Antal vezérigazgatót - jelentette be csütörtöki közleményében a minisztérium.

Felidézték: az Európai Bizottság tájékoztatása szerint 19 felhőipari projekt kapta meg az IPCEI-minősítést, köztük most két magyar cég: a 4iG Nyrt. "Digital Trust Service" nevű projektjével, ami egy blockchain alapú adathitelesítési platform, valamint az E-Group ICT Sofware Zrt. "FedEU.ai" nevű projektjével, ami az MI technológia globális kihívására - az adatokhoz tömeges hozzáférés és feldolgozás biztonsága - ad megoldást.

Fábián Gergely gratulált a két magyar gazdasági társaságnak. Kiemelte: "kormányzati koordináció mellett Magyarország 2020 óta vesz aktívan részt az IPCEI-folyamatban. Idén júniusban a mikroelektronika terén egy félvezetőipari kerámialapka projekt kapott lehetőséget az európai ökoszisztémába történő csatlakozáshoz, de hazánk jelen van a hidrogéntechnológiai, és az egészségipari együttműködésekben is. Most a felhőalapú infrastruktúra és szolgáltatások terén született meg az első két hazai IPCEI-minősítésű projekt. Az állam örömmel áll ilyen áttörő, modern technológián alapuló projektek mellé, a szektor fejlődésében kiemelten aktív szerepet kíván a jövőben is vállalni."
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!