Így történik egy honlap üzemeltetése, karbantartása

IT/Tudomány, 2021.11.22

Egy WordPress honlap üzemeltetése, karbantartása olykor nem nagy feladat, mégis sokan nem szeretnek vele foglalkozni.

Wordpress Bár maga a WordPress felület ingyenes, számos sablon és funkció (bővítmény) fizetős. Vállalkozóként nem feltétlenül van arra időd, hogy mindig frissítgesd, biztonsági mentéseket készíts, és hasonlókkal töltsd az idődet. Lehet, hogy jobb, ha ezt kiszervezed, nem igaz?

WordPress honlap üzemeltetése, karbantartása

Tényleg neked kell a WordPress technikai részével foglalkoznod? Persze ha te WP kurzusokat értékesítesz, vagy WP karbantartással foglalkozol, akkor igen. De ha nem így van, akkor egyáltalán nem kell neked foglalkoznod ezzel. Neked sokkal inkább a plusz bevétel megszerzése legyen a célod, ezért kell dolgoznod nap mint nap. Nem feltétlenül kell neked végezned a karbantartást az oldaladon.

Ha te végzed, azzal csak elveszted a fókuszod a lényegről, a pénztermelésről! És ezt, mint vállalkozó, egyáltalán nem engedheted meg magadnak! A WordPress weboldal karbantartását, üzemeltetését szervezd ki az Online Műhelynek, és nem lesz vele gondod soha többé. Ők intézik a honlapod technikai részét, te pedig foglalkozhatsz a biznisszel, a pénztermeléssel.

Üzemelteted vagy pénzt termelsz?

A honlapod nagyon fontos része az online jelenlétednek. Vagyis az lehet, ha nem egész nap csak reszeled, hogy végre jó legyen. Ha nem értesz hozzá, akkor inkább szervezd ki! Ez egy nagyon jó tipp, érdemes betartanod, mert ezzel sok idegeskedéstől megóvod magad, és gyorsabban is fogsz tudni előrehaladni.

Persze fontos, hogy rendszerben gondolkozz, és építsd be a weboldalad is a marketing rendszeredbe. De ha nem tudod, hogy rakhatnád úgy össze az oldalaidat, hogy valóban pénzt termeljenek, vagy legalábbis feliratkozókat, akkor hagyd! Bízd olyanra, aki profi és ért hozzá. Ő majd megcsinálja helyetted az egész pénztermelő vagy feliratkozószerző oldalt. Aztán hagyd szakértőkre a folyamatos karbantartást, így neked marad elég energiád arra, hogy a biznisszel foglalkozz. Azzal a részével, amihez te értesz, amiben jó vagy, amitől meglesz a megfelelő profitod.

Mi lesz a kiszervezés eredménye?

A legtöbb esetben az lesz az eredmény, hogy több szabadidőd lesz, amit te osztasz be. Remélhetőleg olyan dolgokra, amik előre viszik a vállalkozásod, és pénzt termelnek neked. Ha megfelelően fekteted be a felszabadult idődet, akkor hamar meg fog térülni a kiszervezés költsége.

Sőt, egy idő után rutinos kiszervezővé válsz, és egyre több dolgot tudsz alvállalkozóknak kiadni. Ezzel további időt spórolsz magadnak, így tovább növelheted a cégedet és a profitod. Egy virtuális asszisztenst is bevethetsz, hogy a havi rendszeresen ismétlődő (“nem szeretem”) dolgok is lekerüljenek a válladról.

A végeredmény pedig az lesz, hogy csak olyannal foglalkozol, amit igazán szeretsz. Nagyobb lesz a kedved is a munkához, és stresszmentesebb is leszel. Na, megéri a kiszervezés?

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!