Honor Band 5 az egyik legjobb választás

IT/Tudomány, 2020.12.06

A Honor a Huawei Csoporthoz tartozik, ami garantálja a kiváló minőséget, ugyanakkor rendkívül kedvező áron kínálja okoseszközeit, első sorban a fiatal korosztály számára.

Honor Band 5 A Honor Band széria nem véletlenül az egyik legnépszerübb okoskarpánt a világon, hiszen alacsony áron egy sokat nyújtó eszközt vásárolhatunk.  

Először is szeretném leszögezni, hogy ez nem egy fizetett pr-cikk, egyszerűen csak szeretnénk bemutatni egy nagyon jól használható, kedvező árú okoskarpántot, amelyet így karácsony közeledtével nagyon jó ajándék is lehet. A Honor jelenleg a Band széria ötödik generációjánál jár, amely design tekintetében és tudásában is hatalmasat fejlődött az elődökhöz képest. A 0,95"-os AMOLED kijelző nagyon szép színeket jelenít meg, ráadásul szinte minden fényviszony között jól teljesít. A 2.5 D hajlított üveg kijelző 282 PPI-vel, azaz pixelsűrűséggel rendelkezik.

Talán nem meglepő módon az okoskarpánt a Huawei Health alkalmazást használja, amely rendkívül informatív, ráadásul könnyen átlátható is egyszerre. Itt is megnézhetjük többek között, hogy milyen sporttevékenységet végeztünk, hogyan aludtunk vagy éppen aktuálisan mennyi volt a pulzusunk. Az alkalmazás egyébként tárolja is a méréseket, amelyeket a későbbiek során vissza is nézhetünk elemzés céljából. Az eszköz párosítása egyébként pofon egyszerű, hiszen a telefonunk Bluetooth egységét bekapcsolva rögtön kapcsolódik, ráadásul a listából ki is tudjuk választani, hogy milyen okoseszközt szeretnék a mobilunkhoz csatlakoztatni. A Huawei Health alkalmazáson belül tudunk például csemegézni a rengeteg óraszámlapból, így kiválasztva a nekünk tetszőt de sajátot is megadhatunk.

A Honor Band 5 egyik újdonsága a véroxigénszint mérés, amely miatt én is többek között megvásároltam az eszközt. Az SpO2 monitorja meglehetősen pontosan követi nyomon a véráram oxigéntelítettségét, eddig talán csak egyszer adott fals adatot. A véroxigénszintet pulzoximéterrel is ellenőrizve, egész pontos adatokat közölt, amelyet egyébként 90% felett tekintünk jó eredménynek, akinek ez alá esik, kezdhet aggódni. A Honor mindamellett figyelmeztet, hogy ez nem orvostechnikai eszköz!

Egyébként az AMOLED érintőképernyő alatt egy kerek "gomb" látható, amelyet megnyomva tudjuk többek között működésre bírni karpántunkat. Természetesen a csukló mozgatásával is előjön a képernyő, minden csak beállítás kérdése. A véroxigén szint mellett a Band 5 természetesen képes pulzust is mérni, amelyet szintén az infravörös érzékelő tesz lehetővé, a TruSeen 3.0 folyamatos pulzusmérést is kínál, így sportolás közben folyamatosan nyomon követhetjük pulzusunk alakulást. A Huawei TruSleep technológia segítségével a Honor Band 5 pedig valós időben elemzi az alvásminőséget és azonosítja a mindennapi alvási szokásokat. Sőt több mint 200 személyre szabott értékelési javaslatot is képes nyújtani a jobb éjszakai alvás érdekében. Őszintén szólva nem nagyon teszteltem ezt a funkcióját, néhányan azonban panaszkodtak arra, hogy az alvásfigyelés nem minden esetben működik tökéletesen. A Honor Band 5 vízálló, elvileg nyugodtan fürödhetünk, úszhatunk vele, sőt a karcsapásokat is tudja mérni, amely az úszás hatékonyságáról adhat képet.  

A Honor Band 5 rendelkezik zenelejátszáshoz távirányító funkcióval, amely többek között Shazam-al és YouTube-al is működik. A telefonon elindított alkalmazást a karpántról tudjuk vezérelni, igaz a hangerő szabályzás kissé esetlen, nagyon kicsik az ikonok.  

A karpántot vélhetőleg elsősorban az aktivitásmérő miatt veszik meg, amely futástervező is egyben. Megjeleníti a pulzusszámot, az edzésidőt, a megtett távolságot, a lépésfrekvenciát, a sebességet és még az elégetett kalóriát is. 10 féle edzésmód között választhatunk, személy szerint a kültéri biciklizést teszteltem, a telefon GPS-ét használva részletes és jó adatokat közölt, amely alatt a pulzust is folyamatosan méri a karpánt. A dinamikus nyomonkövetéssel virtuálisan újra bejárhatjuk a megtett szakaszt, ami igazán jópofa dolog.

A karpánt egyik legnagyobb előnye mégis az akkumulátora, amely nekem 10 napig bírta, igaz nem monitoroztam magam agyonra és hívásom se volt túl sok. A Honor Band 5 természetesen a hívó felet is kijelzi rezgés kíséretében, már ha szerepel a telefonkönyvünkben, ráadásul a hívást el is tudjuk rajta utasítani, amennyiben nem érünk rá. Szintén nagyon hasznos funkció a telefon keresése, hiszen én például állandóan elhagyom a mobilom a lakásban, a karpánt segítségével viszont könnyedén megtalálom. A Band 5-el egyébként mintegy 10 méterre távolodhatunk el a telefontól, ezután megszakad a kapcsolat. Jó hír viszont, hogy amennyiben ismét a mobil közelébe érünk automatikusan csatlakozik. A Honor többek között kék, zöld, pink és fekete szíjjal kínálja a karpántot, amely azonban cserélhető.

A Honor Band 5 összességében egy rendkívül jól megkonstruált, megbízható okoseszköz, sőt meg merem kockáztatni, hogy 10.000 Ft körüli árával a legjobb ár/érték arányú okoskarpánt. Akinek nincsennek speciális igényei, biztosan megelégedéssel fogja használni, ahogy teszem én is már jó ideje.
(Webrádió)

Címkék

Honor Band 5 Okoskarpánt Teszt
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!