Huawei P smart 2019 használt teszt

IT/Tudomány, 2021.10.12

A Huawei a viszonylag sikeres első P smart széria utódjaként rukkolt elő a 2019-es verzióval, amely jelenlegi tesztünk alanyát képezi.

Huawei P smart 2019 A Huawei a P smart 2019 szériánál még használhatta a Google szolgáltatásokat, így minden fontosabb alap applikációt megtalálunk a telefonon, amely szükséges. A Play Áruház mellett, így többek között a Gmail-t, a Youtube-ot és még Google Maps-ot is megtaláljuk a készüléken, ellenben például a P smart 2021-es verziójával, ahol ezeket már csak kerülő úton érhetjük el. Az AppGallery azért természetesen lejött a frissítéssel, de eltekinthetünk a használatától ennél a modellnél. A P smart 2019 alapvetően egy elég jól összerakott középkategóriás telefon volt, amelybe 3 GB RAM-ot és 64 GB ROM-ot rakott a kínai gyártó, amely ekkor még szép reményeket dédelgetett, már ami a globális pozícióit illeti a mobiltelefon értékesítés területén.

A P smart 2019 nem csúcskategóriás telefon de nem is annak készült, ugyanakkor a benne helyet fogaló Kirin 710-es chip szépen teszi a dolgát, az alap feladatok nem izzasztják meg, igaz komolyabb játékokat nem kell játszani vele. A négy darab Cortex-A73-as mag komolyabb feladatokhoz, míg a szintén négy darab Cortex-A53-as magot alacsonyabb teljesítményű műveletekhez szánták. Az előbb 2,2 GHz, míg az utóbbi 1,7 GHz-en ketyeg. A 6,21"-os IPS LCD kijelző szép színekkel operál, felbontása 2340x1080 pixel 451 dpi képpont sűrűséggel. A telefont egy Mali-G51-es grafikai chip segíti. A készülék népszerűségét jól példázza, hogy 2021. év végén még mindig kapható, igaz csak éppen elvétve néhány webshopon és valószínűleg csak a készlet erejéig. A telefon hátul kettő, míg elől egy kamerával rendelkezik. Az előlapi 8, míg a hátlapi egységek 13, illetve 2 Megapixelt tudnak. A kamera képessége korának megfelelő, csodát nem kell várni tőle, de megbízhatóan teszi a dolgát. A telefonba egy 3400 mAh-es akkumulátort szerelt a Huawei, amely még így két év használat után is bő 1 napot kivisz, amennyiben nem állandóan ezen lógunk. Ami még jó a készülékben az az, hogy rendelkezik arcfelismerő rendszerrel, van benne NFC, illetve megtalálható benne az FM rádió.

A jelenleg elérhető legfrisebb Android a 10-es a telefonon, a 10. 0.0. EMUI verzióval és gondolom ez már így is marad. Ennél a telefonnál a micro USB és a 3,5-es jack csatlakozó még megvan, így ennél a modellnél még nem kell kompromisszimot kötni a zenehallgatás és a töltés között. Vezeték nélküli töltésre nincs lehetőség, de ez a funkció komolyabb Huawei mobiltelefonokon sem elérhető. Összegezve, aki egy jó, megbízható alap készüléket keres, viszonylag nagy kijelzővel, annak ideális válsztás lehet a P smart 2019, annál is inkább, hiszen ezen még Play Áruház van és futnak a Google szolgáltatások.  
(Webrádió)

Címkék

Huawei P smart 2019

Galériánk

Huawei P smart 2019 Huawei P smart 2019
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!