Idén is meghirdetik a Kulin György-csillagászati versenyt

IT/Tudomány, 2023.10.10

Immár tizenegyedik alkalommal rendezik meg a Kulin György csillagászati versenyt, amelyre november 13-ig várják az általános iskolai csapatok jelentkezését - közölték a szervezők kedden az MTI-vel.

A vetélkedőre háromfős csapatok jelentkezhetnek, akik közül három online fordulóban választják ki a régiók legjobbjait. A döntőbe jutott csapatok pedig tavasszal személyesen mérhetik össze tudásukat Tatán. A szervezők a határon túli magyar gyermekek jelentkezését is várják - írták a közleményben.

A megmérettetés során csillagászati és űrkutatási ismereteikről számolhatnak be a résztvevők. A verseny felépítése szerint lesznek csillagászattörténeti és a világűr "meghódításának" fontosabb lépéseit felelevenítő feladatok is. A csapatoknak az elméleti kérdések megválaszolása mellett valódi csillagászati megfigyeléseket is kell végezniük.

A szervezők november 13-ig várják a résztvevők nevezését, amely az első forduló kitöltött feladatlapjának beküldésével lehetséges.

A nevezési lap és az első forduló feladatai a http://www.bajaobs.hu/kulin/wp-content/uploads/2019/10/Kulin_23-24_elso_fordulo.docx linken érhetőek el.

További részletek a verseny honlapján olvashatók (http://www.bajaobs.hu/kulin/).
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!