Indul az informatikusok országos megmérettetése

IT/Tudomány, 2023.10.10

A VII. Országos IT Megmérettetés október 12-én indul, a versenyen Magyarország legkiemelkedőbb informatikusai tehetik próbára magukat - közölték a verseny szervezői kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint a hét héten át tartó online vetélkedőre - amelyre az idén már cégek csapatai is nevezhetnek - ingyenesen lehet regisztrálni.

Hozzátették, hogy a legnagyobb hazai IT-verseny iránt eddig nem tapasztalt érdeklődés mutatkozik, a nevezések folyamatosan érkeznek. Eddig már több mint 2600 ember és 30 vállalat jelentkezett a https://megmerettetes.hu/ weboldalon keresztül.

A verseny 24 kategóriája között található az akadálymentes weboldal fejlesztése, a nyelvfüggetlen programozás, az IT Biztonság, a Java programozás, a mesterséges intelligencia és a mobilfejlesztés is.

A verseny egyes kategóriáit Magyarország ismert nagyvállalatai hitelesítik, akik a versenyzők beleegyezésével munkalehetőséggel is megkereshetik a résztvevőket.

A kategóriagyőztesek mellett a szervezők abszolút győztest is hirdetnek, aki az SAP Hungary felajánlásával, szakmai tapasztalatszerző útra indulhat néhány napra Berlinbe. Vele tart majd az akadálymentes weboldal kategória legjobb száz helyezettje közül egy kisorsolt versenyző is. A díjátadót 2024 februárjában tartják - ismertették a szervezők a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!