Ismerkedjünk meg közelebbről a Type C - USB-C töltő használatával

IT/Tudomány, 2021.02.17

Ebben a cikkben a viszonylag újdonsült technológiát megtestesítő USB Type-C töltőkkel foglalkozunk. Külön ki fogunk térni ezeknek a töltőknek a technikai részleteire, a legfontosabb előnyeire, illetve a használat közben jelentkező hozzáadott értékére.

Type-C kábel
Természetesen a „vajon a gépem kompatibilis-e az USB Type-C töltővel” kérdésre is meg fogjuk adni az ide passzoló választ, remélhetőleg segítve ezáltal a problémák nélküli használatot.

Tegyük gyorsan tisztába, mit is jelent az USB Type-C töltő kifejezés?

Gyakorlatilag egy szabványról vagy technológiáról van szó, ami a laptoptulajdonosok körében egyébként igencsak népszerűnek számít. Mivel innovatív és nem régi megoldásról van szó, ezért értelemszerűen igencsak fejlett opciót kínál.

Kimondottan elterjedt szabványról van egyébként szó, amit gyakorlatilag majdhogynem minden egyes gyártó előszeretettel alkalmaz. Úgyhogy ennek a fajta törekvésnek felhasználóként mi magunk lehetünk a haszonélvezői.

A modern USB Type-C laptoptöltők kapcsán természetesen a bemenetnél jelentkezik a legfontosabb eltérés a hagyományos verziókkal szemben. Pontosan itt adja magát a kulcskérdés is: vajon a készülékünk kompatibilisnek számít-e ezekkel a töltőkkel?

Mitől függ az, hogy a laptopunkhoz passzol-e az USB Type-C töltő?

Ennek a kérdésnek a megválaszolása főként gyártó, illetve típus függvénye. Vagyis a döntő faktort az jelenti, hogy a beszerzett laptop mennyire számít modernnek, melyik gyártó tervei alapján készült, illetve melyik típusnak felel meg.

Ebből pedig majdhogynem egyenesen következik a kérdés: vajon érdemes-e azt figyelembe véve laptopot választani, hogy az kompatibilisnek számít-e az USB Type-C töltővel? Nos, itt a válasz már sokkal inkább egyéni ízlés, illetve preferencia kérdése.

Persze ahhoz, hogy megfontoltan tudjunk dönteni, érdemes lehet végigmenni az USB Type-C töltők által biztosított előnyökön és hasznosságon. Nézzük is meg ezeket részletesen.

Az USB Type-C töltő gyakorlati hozzáadott értéke és hasznossága

Egy USB Type-C laptoptöltő sok esetben már első látványra kellemesebb megoldást kínál. Ugyanis a mérete sokkal kisebb a hagyományos verziókkal összevetve. Így nemcsak könnyebben fér el a táskában, de még a súlya is sokkal kedvezőbb.

Persze a legfontosabb hozzáadott érték használat közben jelentkezik. Vagyis akkor, amikor az USB Type-C töltőt csatlakoztatjuk magához a készülékhez. Ilyenkor kerül ugyanis előtérbe az, hogy az USB Type-C töltők mennyivel gyorsabban és hatékonyabban képesek dolgozni.

Ennek köszönhetően sokkal kevesebbet kell majd arra várni, hogy az USB Type-C töltő úgymond végezzen a laptop teljes feltöltésével. Ezáltal a használat sokkal kevésbé lesz korlátozott, és szabadabban ki tudjuk aknázni a laptopunkban rejlő potenciált.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!