Itt van minden, amit tudni kell a Telekom "nagy leállásról"

IT/Tudomány, 2024.03.13

A Magyar Telekom számos kommunikációs csatornáján, így többek között SMS-en is értesítette az ügyfeleit, hogy az informatikai rendszer ütemezett karbantartása miatt 2024. március 14-én 18 órától várhatóan 2024. 16-án 8 óráig a Telekom alkalmazás, a Telekom fiók, a telekom.hu, valamint az Üzleti önkiszolgáló portál nem lesz elérhető.

Telekom logó
A cég ugyanakkor arra is figyelmezteti ügyfeleit, hogy a Telekom üzletek nyitvatartási ideje is változik, március 14-én csütörtökön a karbantartás miatt a nyitvatartási időnél hamarabb, 18 órakor bezárnak.  

Mint írják, a 1414 lakossági és az 1400 üzleti telefonos ügyfélszolgálat a karbantartás ideje alatt is elérhető lesz, de csak korlátozottan tud segíteni, a várakozási idő pedig a szokásosnál hosszabb lehet.  

A Telekom közleményében ugyanakkor kiemeli, hogy a mobil- és otthoni (vezetékes) szolgáltatásai a karbantartás alatt is működni fognak. Mint írják az ügyfelek a mobil díjcsomagjukba foglaltak szerint tudnak majd telefonálni és mobilnetezni is, valamint az otthoni szolgáltatásukat is tudják használni, az otthoni telefon, internet és a TV szolgáltatás a karbantartás alatt is működni fog.  

A Telekom egyébként kompenzációt is felajánl, hiszen a karbantartás ideje alatt korlátlan netet biztosít minden lakossági és üzleti mobil ugyfele számára belföldön. A cég a külföldön tartózkodó ügyfeleire is gondolt, hiszen az EU-ban 5 GB netet, míg az EU-n kívül 2 GB EU-n kívüli internetet biztosít. A Telekom ugyanakkor kiemeli, hogy az aktiválás ingyenes, az ügyfeleknek nincs teendője ezzel kapcsolatban. A külföldön tartózkodó ügyfeleknek célszerű a repülőgép üzemmódot be, illetve kikapcsolni, hogy a mobilnet mindenképpen elinduljon.

(Webrádió)

Címkék

Telekom Leállás Karbantartás
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!