Izzik a DIGI ügyfélszolgálata

IT/Tudomány, 2023.06.01

A DIGIMobil és a DIGINet Aktív 50 előfizetői június 1-jével már a Vodafone Magyarország Zrt. hálózatát használják, azonban az átállás nem minden esetben megy zökkenőmentesen, ehhez kívánunk most egy kis segítséget nyújtani.

DIGI logó
Több DIGI felhasználó is jelezte szerkesztőségünknek, hogy probléma van a szolgáltatással, nem lehet telefonálni és a mobil internet sem működik. Mint portálunk kiderítette a problémát a Vodafone Magyarország Zrt. hálózatra történő csatlakozás miatt szenvedik el a felhasználók, aggodalomra azonban semmi ok, néhány kattintással megoldható a probléma. 

A DIGI elvileg értesítést küldött az ügyfeleinek arról, hogy a cég 2023. június 1-el átáll a Vodafone mobilhálózatára és az ügyfelek csütörtöktől már azon élvezhetik a mobil hang- adatszolgáltatást, amely közel országos lefedettséget jelent. 

A DIGI hálózatával egyébként akadtak problémák korábban, de az ügyfelek ezek felett szemet hunytak, tekintettel a rendkívül kedvező tarifára. A jelen sorok írója is régóta rendelkezik DIGI előfizetéssel, amely egész használható volt eddig is, igaz például a nagyobb szegedi bevásárló központokban sokszor egyáltalán nem volt térerő. A helyzet a Vodafone belépésével bizonyosan megváltozik, igaz a DIGIMobil ára sem olyan kedvező már, mint a múltban ezt megszokhattuk, tehát a szolgáltatás színvonalával az árak is egyenesen arányosan emelkedtek. 

A DIGI telefonos ügyfélszolgálata a mai napon az átállásnak köszönhetően rendkívül leterhelt, nekünk is mintegy negyed órát kellett várakozni, mire felvette valaki. A kérdés szinte csak az átallással kapcsolatos teendőkre korlátozódik. Az átállással kapcsolatos teendőket egyébként a digi.hu/halozatvalasztas alatt tekinthetik meg az ügyfelek. 

Dióhéjban az automatikus hálózatválasztásról át kell lépjünk manuálisra, ahol a telefonunknak megfelelően a Vodafone elérhető leggyorsabb hálózatát kell választani 4G/5G, majd miután felállt hálózatra visszaválhatunk automatikus hálózatválasztásra. Azon ne csodálkozzunk ha a térerő ikonnál egy R betű tűnik fel, ez a roamingot jelöli. A mobilinternethez ne felejtsük el az adatroaming sem bekapcsolni. Azt se felejtsük el, hogy ezt külföldön járva kapcsoljuk ki, mert plusz adatforgalmat generálhat, amely többlet költséget jelenthet. 

Amennyiben valamiért APN-t (Access Point Name) vagy magyarul hozzáférési pontot szeretnénk beállítani a DIGI előfizetésünkhoz, akkor az alábbiak szerint kell eljárnunk:

APN: internet
Proxy: Nincs beállítva (Not
set)Port: Nincs beállítva (Not
set)
Felhasználónév: Nincs beállítva (Not set)
Jelszó: Nincs beállítva (Not set)
Szerver: Nincs beállítva (Not set)
MMSC: Nincs beállítva (Not set)
MMS port: Nincs beállítva (Not set)
MCC: 216
MNC: 03
Azonosítás típusa: Nincs beállítva (Not set)
Hozzáférési pont típusa (APN type): default
Hozzáférési pont protokollja (APN Protocol): IPv4 / IPv6
Hozzáférési pont nevének barangolási protokollja (APN roaming Protocol):
IPv4Tulajdonos (Bearer): Nem meghatározott (Unspecified)
MVNO type: Nincs (None)

(Webrádió)

Címkék

Digi Vodafone Magyarország Zrt. Átállás DigiMobil
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!