Karikó Katalin átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést

IT/Tudomány, 2022.12.15

Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, a Pennsylvaniai Egyetem kutatóprofesszora átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést csütörtökön Budapesten.

Karikó Katalin átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést "Karikó Katalin felfedezésével emberek millióinak életét menthette meg, és neki köszönhető az is, hogy ma már egy biztonságosabb világban élhetünk, hiszen van fegyverünk a pandémiát okozó Covid-19 vírussal szemben, mely a későbbiekben akár egy következő pandémiában sokkal gyorsabban bevethető" - emelte ki köszöntőjében Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

Karikó Katalin az eseményen Egy biológus gondolatai a kutatásról címmel tartott tudományos előadást, amelyben az mRNS 1961-es felfedezésétől a Covid-vakcina kifejlesztéséig eltelt 60 év legfontosabb állomásait idézte fel.

A Semmelweis Egyetem nagy presztízsű nemzetközi díját, a Semmelweis Budapest Awardot az egyetem szenátusa 2009-ben alapította. A kitüntetést olyan, természettudományos területen dolgozó, világszerte elismert eredményeket elérő tudósoknak ítélik oda, akiknek munkássága új utat mutat és az emberiség fejlődését szolgálja.

(FOTÓ)
(MTI)

Galériánk

Karikó Katalin átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést Karikó Katalin átvette a Semmelweis Budapest Award elismerést
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!