TV műsor

Kedden lesz a Nemzeti kiberbiztonsági konferencia

IT/Tudomány, 2019.10.28

Nemzeti kiberbiztonsági konferencia lesz október 29-én a fővárosi Dürer rendezvényközpontban az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) részeként - közölte Magyarország kiberkoordinátora hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Rajnai Zoltán hozzátette: Magyarország közel 30 rendezvénnyel a kiber-higiéniai készségek fejlesztésére - tudatosítására - és a feltörekvő technológiák alkalmazására hívja fel a figyelmet októberben, a kiberbiztonság hónapjában.

Bor Olivér, a programsorozat magyarországi koordinációjáért felelős Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének sajtóreferense elmondta: a kiberbiztonsági konferenciának kísérőrendezvénye lesz a Hungarian Cyber Security Challenge 2019 elnevezésű hekkerverseny. A versenyre maximum három fős csapatok nevezhettek és csak tíz csapat jutott be a döntőbe - fűzte hozzá, megjegyezve, hogy a versennyel az IT biztonsági szakma fontosságára próbálnak rámutatni.

A verseny egyik célja, hogy olyan közösséget teremtsen, amely képes lesz Magyarország kiberbiztonságát előre mozdítani - hangsúlyozta Bor Olivér.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!