Kutatók éjszakája - Izgalmas előadásokkal, interaktív foglalkozásokkal készül a Természettudományi Múzeum

IT/Tudomány, 2021.09.23

Izgalmas előadásokkal, a kulisszák mögé betekintést engedő tárlatvezetésekkel és interaktív foglalkozásokkal várják a látogatókat pénteken a Magyar Természettudományi Múzeumban a Kutatók éjszakáján.

Az intézmény közleménye szerint az interaktív foglalkozások a biodiverzitás és a geológiai értékek megőrzésének témája köré szerveződnek. A látogatók a foglalkozásokon kérdéseket tehetnek fel az adott terület szakértőinek, ősmaradványokat válogathatnak, szavazhatnak a 2022-es év ásványáról, megismerhetik a növények változatos stratégiáit és bepillantást nyerhetnek a talajlakó élőlények izgalmas világába is.

A különleges tárlatvezetéseken a Magyar Természettudományi Múzeum kulisszái mögé nyerhetnek betekintést a látogatók, bejuthatnak a lepke-, az őslénytani, a rovar- és az emlősgyűjteménybe, ahol olyan különleges fajokat is megtekinthetnek, amelyek a kiállításokon nem láthatóak.

A múzeum állandó kiállításain a madarak világáról, a magyarországi dinoszauruszokról és az ásványokról hallhatnak érdekességeket a látogatók.

A tárlatvezetéseken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!