Kutatók éjszakája - Több tucat előadással készül a Nyíregyházi Egyetem

IT/Tudomány, 2022.09.28

Több tucat tudományos előadással, érdekes kísérletekkel, művészeti bemutatókkal és sportprogramokkal várja az érdeklődőket a Nyíregyházi Egyetem (NYE) a Kutatók éjszakáján pénteken.

Az egyetem honlapja szerint a délutáni megnyitót követően fizikai és kémiai előadások lesznek hallhatók, emellett laborkísérleteken, valamint hegesztő-szimulátorozáson is részt vehetnek majd a látogatók. Lehetőség lesz megismerni a duális képzés szerepét a mérnökképzésben, az élelmiszer-hamisítás és a nanokapszulázás rejtelmeit is.

Lesznek előadások az autóépítésről és a versenyeztetésről, a pilótaképzésről, a bátrabbak pedig kis is próbálhatják magukat egy repüléstechnikai bemutatón interaktív szimulátoron. Az egyetemre látogatók nemcsak kóstolhatnak csípőspaprikákat, de arra is választ kaphatnak, mitől is csípős a zöldség.

A testnevelési intézet tornatermében egészségügyi szűréseken, vitaminszint-mérésen, mentőautó-bemutatón, reflex és reakcióidő fejlesztésen vehetnek részt az érdeklődők. Az egyetemen emellett lesz előadás az influenszerek hatásáról napjaink marketingfolyamataira és az energiaválságról is.

A matematikai és informatikai intézetben feladványokat oldhatnak meg a résztvevők és megismerkedhetnek a játékfejlesztéssel is. A művészetet kedvelők is találhatnak maguknak érdekes programokat, hiszen lesznek előadások a huszadik századi magyar irodalomról, népdalokról de még a Titanic című filmről is.

Az eseményen a Debreceni Egyetem Nyíregyházán működő Egészségtudományi Kara is képviselteti magát nyolc tudományos előadással és számos látványos kísérőprogrammal. Az intézmény célja, hogy vonzóvá tegye képzéseit a jövő egészségügyi és szociális szakemberei számára.

Az Kutatók éjszakája programjai ingyenesek, az előadások és interaktív bemutatók 14 és 19 óra között lesznek majd láthatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!