Magyarország részvételével kezdődött meg Kínában az 5. World Media Summit

IT/Tudomány, 2023.12.04

Magyarország részvételével kezdődött meg Kínában, Kuangcsou városában az 5. World Media Summit - közölte a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a december 3-6. közt zajló esemény házigazdája a Hszinhua hírügynökség, amely 450 résztvevőt hívott meg a világ minden tájáról a nemzetközi konferenciára, köztük médiaszervezetek, hírügynökségek és nemzetközi szervezetek vezetőit.

Hozzátették, a csúcstalálkozó témái érintik a nemzetek közötti kommunikáció fontosságát, a digitális korszak új piacainak felderítését, az új technológiák terjedését és a velük járó kihívásokat.

A részt vevő médiaszakemberek a csúcstalálkozó során többek között az intézményi együttműködés lehetőségeiről, a kommunikáció erősítéséről és a 4. ipari forradalom hatásairól is tárgyalnak - írták.

A közlemény szerint a megnyitón beszédet mondott Melissa Fleming, az ENSZ kommunikációért felelős főtitkárhelyettese, aki hangsúlyozta, hogy a válságos időkben fontos a média szerepe.

A csúcstalálkozón a magyar közszolgálati médiát a Duna Médiaszolgáltató kreatív igazgatója, Kárász Róbert képviseli - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!