Megkezdődött a Beporzók napja programsorozat

IT/Tudomány, 2023.03.11

Megkezdődött a Beporzók napja programsorozat a Magyar Természettudományi Múzeumban, ahol egyebek között ismeretterjesztő előadásokkal, interaktív programokkal, koncerttel, kézműves-foglalkozásokkal és a Tehetsz Méh Többet - Zümmögés a múzeumban című kiállítással várják az érdeklődőket szombaton.

Nagy István agrárminiszter a rendezvény megnyitóján méltatta azt a munkát, amelyet a méhek végeznek. Szinte észre sem vesszük őket, láthatatlanul tevékenykednek, de a munkájuk nélkülözhetetlen - fogalmazott.

Bernert Zsolt, a múzeum főigazgatója kiemelte: fontos, hogy lássuk a környezeti problémákat és azt is, hogy ezekre milyen megoldások vannak. "Minden döntésünkkel tehetünk a környezetváltozás ellen" - hangoztatta.

A Beporzók Napja (március 10.) rendezvénysorozat 2018-ban szakértők és civil szervezetek által is támogatott kezdeményezésként jött létre. Mára országos eseménnyé nőtte ki magát, amelyen múzeumok, könyvtárak, óvodák, iskolák, felsőoktatási intézmények, önkormányzatok és nemzeti parkok rendeznek eseményeket, amelyekkel a beporzó rovarok életlehetőségeit javítják, illetve a velük kapcsolatos ismeretek terjedését, az irántuk érzett empátiát segítik elő.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!