Megtudhatjuk, mire kattintottak a magyarok 2018-ban legtöbbször

IT/Tudomány, 2019.05.19

Mi érdekelte a leginkább a magyar olvasókat az internet világában fellebbent hírekből? Megtudhatjuk a Filter hírgyűjtő portál segítségével, amely egy egyedülálló magyar fejlesztésű hírgyűjtő platform, amely saját tervezésű megjelenési felületen teszi közzé a magyar és külföldi híreket.

Filter
Ezek szerint a magyar felhasználók a legtöbbször az erotikát és intimitást érintő cikkeket, a meghökkentő történelmi sztorikat és a hazai hírességek párkapcsolatait keresték meg a neten. A Filter adatbázisának elemzését követően lehetett sorrendet felállítani, hogy a több, mint 700 ezer aktív cikk címét vagy pár szavas bevezetőjét átolvasva mire kattintottak tovább a magyarok, hogy a híreket az eredeti oldalukon elolvasva értékeljék, beillesszék saját felhasználói felületükbe, netán megvitassák másokkal az olvasottakat.

Az intimitással foglalkozó témában található anyagok a legolvasottabbak. A kategóriában található több, mint 10. 000 cikket gyűjtötték össze, amikre összesen több, mint 2,5 milliószor kattintottak a felhasználók, hogy a Filter hírgyűjtőjéről eljussanak az eredeti cikket tartalmazó weboldalra. A témán belül igen olvasottak voltak az első randi utáni kalandok; a harmincas párok szexuális tanácsai; vagy a brazil futball üdvöskéje, Neymar feleségének pikáns filmjeleneteinek történetei. Az érzékiség témakörén belül sokan olvastak az erényöv , vagy Zichy
Mihály 19. századi erotikus rajzairól is.

Az érdekes történelem kategóriáján belül nagyon sok izgalmas cikket találtak az olvasók. A Filter adatbázisában körülbelül 6700 történelmi eset olvasható, amelyet a felhasználók majd 2 millióan láttak. Sokan elolvasták Ötzi történetét, hogy mi történt vele az Alpokban az utolsó két napon. Érdekesnek és informatívnak találták az NDK-ban államilag szervezett doppingolásról szóló cikkeket, amelyekből kiderül, hogy több, mint 10 ezer sportoló egészségét tették tönkre.

Történelmi cikkek foglalkoztak a Habsburg dinasztiával is. Képsorozat mutatta be, hogy a 19. században hogyan dolgozták fel a szülők, ha meghalt a gyermekük: sokszor a portréjuk mellé montázsolták az elhunyt gyermekük alakját, ezzel szerették volna jelképezni, hogy a lelke még mindig velük van.

Mindig népszerű beszédtéma a hírességek kapcsolataiban beállt változás. A témában körülbelül 9 ezer cikket gyűjtöttek össze, amire nagyjából 1,9 millióan kattintottak. Leginkább a magyar sztárok magánéletéről érdeklődtek a felhasználók: Zacher Gáborról, Steiner Kristófról, Sarka Katáról olvastak a legtöbben. Emellett nagyon sok embert foglalkoztat még mindig Hosszú Katinka és Shane Tusup szakítása is. Külföldi sztárok közül a legolvasottabbak a Trónok Harca sztárjai voltak: Kit Harington és Rose Leslie, akik egybekeltek.

Egyéb témákban található cikkek is nagyon keresettek. Ilyenek az életmódváltással, étkezési szokások megváltozásával vagy edzéstervekkel kapcsolatban íródottak.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!