Mi minden várható el manapság egy projektmenedzsment szoftvertől?

IT/Tudomány, 2021.09.21

Mit kell tudnia manapság egy projektmenedzsment szoftvernek ahhoz, hogy ténylegesen fejlettnek és korszerűnek nevezhessük?

MiniCRM
Milyen formában képes megkönnyíteni és hatékonyabbá formálni a munkánkat egy korszerű projektmenedzsment szoftver? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk a cikkben.

Az integráció lehetősége, mint a korszerű projektmenedzsment szoftver egyik fontos tudása

Ma már negatív irányba vezető tévútra figyelmeztető jel lehet, hogyha a projektek menedzselését több, egymástól különálló szoftveren keresztül oldjuk meg. Az örökös kattintgatás és a nehezen átlátható struktúra először fáradtságot és hatékonyságvesztést, később pedig a konkurensektől való lemaradást hozhatja magával.

Holott egy korszerű projektmenedzsment szoftver, mint a MiniCRM már hatékonyan képes segíteni az integrációk megvalósításában. Tehát pikk-pakk egyetlen platformra csatornázható a folyamatok menedzselése, elképesztő javulást eredményezve ezáltal a mindennapi teendők hatékony intézése kapcsán.

Fontos, hogy a szoftver asszisztenseket megszégyenítve segítse a határidők tartását

Ma már ott kezdődik az eredményes projektmenedzsment gyakorlata, hogy valamennyi projektet egyetlen felületen tudjuk átlátni a hozzájuk tartozó napi feladatokkal, határidővel és felelősökkel egyetemben.

Ez a fajta transzparencia jelenti úgymond a jogosan elvárható alapot. Ehhez jön hozzá pluszban, hogy egy modern projektmenedzsment szoftver megbízhatóbban figyelmeztet az esedékes és lejárt teendőkről, mint a legszorgalmasabb titkárnő.

Mindezen felül egy korszerű projektmenedzsment szoftverrel az is könnyen átlátható, hogy melyik munkatárs éppenséggel hol tart a rábízott folyamatban, illetve melyik kollégádnak mennyi és milyen feladatai vannak betárazva.

Ennek köszönhetően kérdezgetés és csapatszintű megbeszélések nélkül is egyértelműen látszik, hogy éppenséggel ki hogy áll szabad kapacitással. Nem utolsó sorban persze ennek köszönhetően a ferdítések is proaktívan iktathatók ki.

Fejlett projektmenedzsment szoftvert használva a hiba faktor is kiiktatható

Mindenképp hasznos skill a fejlett projektmenedzsment szoftverek esetében, hogy valamennyi aktuális projekt kapcsán határidők, felelősök és emlékeztetők rendelhetők oda, ahová ennek csak szükségét látjuk.

Vagyis megszűnnek a felesleges kérdések és mindenki pontosan tudni fogja, hogy mikor mi a teendője. Mindez ráadásul úgy valósulhat meg a gyakorlatban, hogy egyáltalán szükség volna a személyes iránymutatásunkra vagy a közbenjárásunkra.

Sőt, ez még nem minden! Egy modern projektmenedzsment szoftverben az aktuálisan futó projektekhez még a várható árbevétel és a határidő is hozzáadható. Ez pedig óriási segítséget jelenthet az egyes teendők priorizálása kapcsán, amiben egyébként a szoftver szintén a segítségünkre lehet.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!