Miért jobb az otthonod okos távvezérlőre kapcsolva?

IT/Tudomány, 2021.07.23

Ha meguntad a napi teendők és unalmas házimunka visszatérő rémálmát, akkor itt az ideje, hogy behódolj az okos távvezérlők és okos távirányítók uralmának.

Okosabb otthon Engedd meg magadnak, hogy a nehéz és uncsi munkát átadd a gépeknek.

Nem kell a világ terhét - az otthonodét pedig semmiképp - a válladra venni. A világítás, redőnyök elhúzása, szellőztetés, zárak nyitása csukása kényelmesen, automatikusan is megoldható.

Ha a fűtési-hűtési rendszernek szabad kezet adsz, azzal nemcsak időt spórolsz, de az energiaszámláidon is érezni fogod az okos távvezérlők előnyeit. Ha okosan csinálod, az okoseszközök jelentősen növelik az otthonod kényelmét.

Az automatizált otthonok kényelmesebbek

Munkából hazaérve mennyi időd jut minden otthoni feladat elvégzésére? Van elég időd kikapcsolódni és pihenni, vagy délután és este is a házimunkával foglalkozol? Ha nincs időd, vagy inkább szeretnél a boldog pillanatokra összpontosítani a házimunka helyett, akkor távvezérlőkkel megoldhatod a nagy kérdést.

Szereld fel, akár vezetékek nélkül is az okos távirányítókat, alakítsd ki a rendszert, amely lehetővé teszi, hogy az otthon töltött idő valóban pihentető legyen. Változatos felhasznállást tesznek lehetővé, hiszen minden okoseszközzel képesek kommunikálni.  

Így az okos távvezérlők nemcsak egy eszközre kapcsolhatók, hanem - akár napszaktól függően is - több kütyüt vezérelhetsz velük. Az igényes, kényelmes lakókörnyzetet alakíthatsz ki az okos távirányítókkal. Ezek önállóan képesek döntéseket hozni a te viselkedésednek, az adott időszaknak és időjárásnak megfelelően is.  

Mit tud egy okos távvezérlő és távirányító?

Az okosotthon este felkapcsolja a világítást. Bekapcsolja a fűtést, ha hideg van. És öntöz, ha adott ideje már nem esett az eső. De ha azt észleli, hogy te minden délután csobbansz egyet a medencében, akkor naponta pár órával azelőtt felmelegíti a vizet. Ha azt észleli, hogy hétköznap korán kelsz, hétvégén pedig később, akkor ezt követve irányítja a redőnyeidet is. Az OkosabbOtthon.hu számos megoldást tartogat otthonod számára. Az okoseszközök este bekapcsolják a tévét, éjjel bezárják az ajtókat, stb. De még a garázsajtót is kinyitják helyetted. Kényelmes, nem igaz?

Hogyan kell az okos távvezérlőket és okos távirányítókat beszerelni?

Kérd szakember segítségét, ha ilyen eszközökre vágysz. De ne aggódj, nem lesz szükség folyton a szerelő szakértelmére. Amint bekapcsoltad a rendszert, máris elkezd tanulni. A távvezérlők használata egyszerű; az érintőfelület elegáns üvegből, karcmentes műanyagból készül.

Nem kell feltétlenül jelerősítő berendezéseket vagy huzalozást felszerelni. Az okos távvezérlők rádiójelekkel kommunikálnak az okoseszközökkel. Néhány esetben szükség lehet a vezetékekre, de így is könnyen hozzá lehet kapcsolni a rendes hálózathoz. Ha elindulnál a kényelem útján, akkor minél hamarabb tedd meg az első lépést.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!