Milyen szerszámokra lehet szüksége annak, aki riasztórendszert akar szerelni?

IT/Tudomány, 2023.05.23

Egy riasztórendszer kialakítása napjainkban alapvető akkor, ha a vagyontárgyainkat, értékeinket nagyobb biztonságban szeretnénk tudni.

Szerszámok A feladat kivitelezéséhez hívhatunk szakembert (ez a jobb megoldás), vagy némi jártassággal nekiláthatunk mi is.

A riasztó felszereléséhez megfelelő szerszámok kellenek

Ahhoz, hogy a riasztórendszer egyes elemeit az előírások szerint fel tudjuk szerelni, a Riasztobolt.hu-nál is kapható szerelési eszközöket, szerszámokat kell beszereznünk. Természetesen csak abban az esetben érdemes “házilag” hozzáfogni a munkálatokhoz, ha kellőképpen értünk hozzá. Ellenkező esetben - ha eredetileg a takarékoskodás volt a célunk - nem jutunk előrébb: a hibák kijavítása sokkal többe kerülhet, mint amennyibe a riasztó szakértő általi felszerelése került volna.

Viszont, ha értünk hozzá, akkor vannak olyan szerszámok, amelyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy könnyen boldoguljunk a feladattal. A következőkben ezekről az eszközökről lesz részletesebben szó. Tanulmányozza át Ön is, hogy mi mindenre lehet szüksége.

Mire való az Equip hálózati szerelőkészlet és a TOMAN precíziós javító szerszámkészlet?

A szerelőkészletet kit UTP vezetékes NET vagy kamerarendszer szereléséhez szokták alkalmazni. Tartalmaz 1 db RJ45 krimpelő fogót (a kábeles csatlakozó roppantásához), 1 db blankolót, 1 db betűzőt és 1 db kábeltesztert.

A TOMAN precíziós javító szerszámkészletek tartalmaznak mindent, ami a kábelek bekötéséhez, megmunkálásához kell. A használatukkal egyszerű lesz a riasztó vagy a kamera beszerelése. Többféle szerszám van bennük: forgatható fejes, racsnis csavarhúzó, hosszabbítóval és mágnesezővel. A csavarhúzók csúszásmentesek, biztos fogást garantálnak. Találhat benne finoman megmunkált bitkészletet, csípőfogót, kaparókést, csipeszt és sniccert, egyes változataiban pedig professzionális dugókulcs készletet is. Sokféle cserélhető fej van hozzá (normál, csillag, TORX, háromszög, hatszög).  

Mikor érdemes szakemberre bízni a riasztórendszer felszerelését?

Senkit sem szeretnénk lebeszélni arról, hogy saját maga oldja meg a riasztó vagy a kamerarendszer telepítését. Ha Ön is kellő ismerettel rendelkezik ezen a téren - esetleg autodidakta módon megtanulta annak minden részletét - bátran hozzáfoghat a projekt kivitelezéséhez. Azonban, ha bizonytalan, célszerű egy biztonságtechnikai cégre bíznia a munkát.

Ők egyénre szabottan, profin megtervezik a riasztórendszer összetételét, az egyes elemek (kamerák, mozgásérzékelők, riasztóközpont, stb. ) helyét és módját. Elvégzik a bekötési feladatokat is, biztosítva ezzel a védelmet. Az sem mellékes, hogy csak ők köthetik az Ön rendszerét a távfelügyeletre, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy valóban védve legyenek az értékei.

A riasztórendszer kiépítéséhez szükséges szerszámok bárki számára elérhetőek, könnyen megvásárolhatóak. Ha elég kedvet és elhivatottságot érez a szerelési munkákhoz, akkor itt az ideje, hogy beszerezze őket!

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!