Mindent a brit Carnilove kutyatápról

IT/Tudomány, 2019.02.24

A több ezer éve lezajlott domesztikáció mit sem változtatott azon a tényen, hogy a kutyák, csakúgy, mint rokonaik a farkasok is húsevő állatok. Erre utal a ragadozó fogazatuk, valamint a bélcsatornájuk felépítése is.

Carnilove
A kutyák igazán egészséges táplálkozásának kulcsa azonban nem csak az állati eredetű fehérjékben van, hanem fontos az is, hogy egyensúlyt teremtsünk az állati eredetű fehérjékben és az egyéb vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag élelmiszerek helyes aránya között.

A Carnilove és a BARF étrend kapcsolata

A Carnilove kutyatáp márka a természetes eredetű etetés híve, ami megegyezik a BARF módszer szemléletével. Ez a szemlélet azt vallja, hogy a kutyák tudatos táplálásánál szem előtt kell tartani, hogy az állati eredetű összetevők, a gyümölcsök és zöldségfélék egyensúlyban álljanak a kutya étrendjében.

A BARF szerint a helyes arány a 70:30, de a Carnilove ezt tovább fejlesztette, és kutyatápjai tartalmazzák ezen tápanyagok arányát, így minden etetésnél biztosak lehetnek a tudatos gazdik, hogy a kutyájuk tartják magukat a helyes fehérje, zöldség és gyümölcs arányhoz.

Milyen állati fehérjéket tartalmaznak a Carnilove egyes tápjai?

  • Lazacot és fehér húsú halakat, melyek tartalmazzák az egészséges halolajak kombinációját, a DHA és EPA zsírsavakat, amik erősítik a kutyák idegrendszerét.
  • Északi-tengeri halféléket és különböző baromfihúsokat (pl. : CarniLove Adult Large Lazac;Pulyka kutyatáp), melyek javítják a szív működését (különösen az Omega-zsírsavak), természetes antioxidánsokat tartalmaznak.
  • A bárányhús-vadhús-baromfi és hal alapú tápok pedig elősegítik a nagy energiaigényű fajoknál a kedvező élettani hatású tápanyagok hatékony felszívódását.

Milyen kutyafajták esetében javasolt a Carnilove kutyatápok használata?

A Carnilove kutyatápok egyes fajtái elősegítik a kutyafajtákra jellemző erősségek további támogatását. A sport kutyák esetében az energikus tevékenységet támogatják a Carnilove tápjai. Az erős testfelépítésű fajtákra jellemző, ha nem megfelelő minőségű kutyatáppal etetjük őket, hajlamosak lesznek a hízásra, és az ezzel járó ízületi betegségekre, valamint a szív- és érrendszeri betegségekre is. A Carnilove számukra kifejlesztett kutyatápjai nem terhelik le a szervezetüket további felesleges kalóriákkal. Csupán annyi állati eredetű fehérjét tartalmaz a tápjuk, hogy elegendő mozgásukkal szinten tudják tartani az optimális testsúlyukat.

A vadászkutyák számára is hasznos tápanyagokat tartalmaznak, akiknek kiváló tulajdonságai közé tartozik, hogy szaglásuk, kitartásuk is ugyanolyan figyelemre méltó, mint önfegyelmük a vadászatok során. A természetes vadászösztön megőrzéséhez, a sokszor egész napos fizikai készenléthez szükséges tápanyagokkal látják el őket. A munka- és mentőkutyák számára a magas fehérje tartalmú eledel elősegíti az izmok megfelelő karbantartását, fejlődését és terhelhetőségét, amit a munkájuk során igénybe vesznek.
(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!