Mire jó az osztott-tárhely-szolgáltatás?

IT/Tudomány, 2020.11.30

A piacon az osztott-tárhely-szolgáltatás számít a leginkább pénztárcabarát szerverbérlési formának.

Az alacsonyabb ár nem feltétlenül jelenti azt, hogy a rendszer lassabb is, mint más megoldások, mint például a VPS vagy a bérszerver.

A kis forgalmat bonyolító weboldalak üzemeltetői rend szerint tárhelyszolgáltatásra fizetnek elő, melynek szűkösek a felhasználási lehetőségei. Ilyen ügyfelek jellemzően nem szeretnének alkalmazásokat futtatni, mégis kompatibilis rendszert kapnak az olyan népszerű tartalomkezelőkkel, mint a WordPress, a Drupal és a Joomla. Mindez ugyancsak elmondható a PHP keretrendszerekről, mint a Laravel, a Symfony, a YII és a CodeIgniter és természetesen az egyedi fejlesztésű szoftverekről is.

Egyszerű tárhelyszolgáltatás és gyors weboldal

Az egyszerű tárhelyszolgáltatás és a gyors weboldal egyáltalán nem zárja ki egymást. Bármilyen hihetetlenül is hangzik, nincs kőbe vésve, hogy az, ami egyszerű, törvényszerűen lassú is kell, hogy legyen.

Van megoldás arra, hogy alacsony látogatottságú weboldal is kiváló színvonalat nyújtson vásárlóinak a weboldal sebességének tekintetében. Ez különösen jó hír lehet azon cégek és vállalkozók számára, akik prémiumjellegű terméket vagy szolgáltatást kínálnak vásárlóik számára.

A RackForest Prémium Tárhely szolgáltatását éppen az ilyen igények kielégítésére találták ki. A helyett, hogy több száz ügyfél osztozna egy szerveren, e szolgáltatás keretein belül maximum 12 ügyfél kerül egy fizikai szerverre, ráadásul mindegyik dedikált IP-címet kap.

Mi nem fordul elő osztott-tárhely-szolgáltatás esetén?

Két fő problémát lehet kiküszöbölni ezzel a módszerrel. Ha egy ügyfél hirtelen nagyobb forgalmat bonyolít le az átlagosnál, a többi ügyfél weboldalának sebessége nem romlik a szerver terhelése ellenére sem. Hagyományos tárhely esetén ezzel éppen ellentétes esetek fordulhatnak elő.

A RackForest garantálja, hogy beépíti az elosztásba a megváltozott karakterisztikát. Hogyan lehetséges ez? Minden egyes ügyfél saját virtuális processzormagot kap, s ugyancsak garantálják memóriaelérésüket is.

A dedikált IP-cím fő előnye, hogy elkerülhető az IP-cím alapú kitiltás egy másik ügyfél hibájából. Nem kell tehát azon aggódni, hogy az azonos szerveren lévő társunk milyen tevékenységet folytat, ennek közvetett hatása is elkerülhető.

Beszéljünk a számokról!

Az imént ecsetelt Prémium Tárhely szolgáltatás egyszerűsége ellenére megfizethető. A megoldásokat tekintve 30 GB tárhely, 4 GB RAM és 1 vCore az indulócsomag, a felső határ pedig 120 GB tárhely, 16 GB RAM és 4 vCore. A funkcionalitásért a cPanel felelős, a biztonságért pedig a Cloudlinx, az ESET EFS és az Imunify360 felel.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!