Mitől változik a bitcoin árfolyama?

IT/Tudomány, 2022.09.27

Fontos kiemelni még a részletek előtt, hogy a bitcoin árfolyamát egészen más események mozgatják, mint egy klasszikus befektetési eszközét.

Bitcoin Mindig körültekintően vágjunk bele a befektetésekbe, alaposan vizsgáljuk meg lehetőségeinket! 

Teljesen más hozzáállás kell a kriptovaluták piacához, mint a részvényekhez vagy kötvényekhez. A decentralizáltságnak köszönhetően nem hatnak rá a különböző monetáris politikák vagy inflációs változók. Nincs mögötte felülvizsgálható gazdasági tevékenység, teljesítmény, és egy vállalat vagy állam sem szabályozza.

A kereslet és a kínálat a lényeg

Az előzőekben felsoroltakkal szemben sok más tényező lehet hatással az árfolyamra. Az első és legfontosabb a kereslet-kínálat viszonya. Ez a viszony könnyen vizsgálható egy kriptokereskedő robottal, mint amilyen a Tradensea csomagjaiban is található. Mindemellett még fontos a bányászatot díjazó jutalom, valamint a kriptovaluta körülötti felhajtás mértéke. Fontos, hogy egy kriptopénz mennyire ismert, éppen milyen időszakát éli, valamint az aktuális felhasználók száma is. Nem utolsósorban a felhasználhatóság is kiemelhető, továbbá a növekedési potenciál, valamint a hasonló kriptovaluták száma.

Természetesen a külső tényezőket nem lehet 100%-ban kizárni. Vannak olyan coinok, amelyek forgalmazását, kereskedését rendeletekkel vagy akár törvényekkel is szabályozzák. Ezek ugyanúgy hatással vannak az árfolyamra, mint az előzőekben felsoroltak.

Hogy lehet beszállni a bitcoin bizniszbe?

Szerencsére, ha vásárláson törjük a fejünket, akkor rengeteg módszer közül választhatunk. Bitcoin befektetés céljából felkereshetünk egyenesen váltókat vagy kriptovaluta tőzsdéket, de akár közvetlenül magánszemélyeket is. A legegyszerűbb az említett három módszer közül a népszerű váltók választása, ugyanis itt a kriptopénz felhozatal viszonylag magas, valamint rengeteg plusz funkciót is kapunk.

Ha inkább a tőzsdézés a szimpatikusabb, akkor célszerű olyan szolgáltatót keresni, ahol lehetséges a kriptopénz kivétel közvetlenül valamelyik személyes online pénztárcánkba. A tőzsdéken kriptovalutákat vásárolhatunk, eladhatjuk és tárolhatjuk is őket, továbbá a tendenciákról is alapos információkat kapunk. Az egyik legnépszerűbb ilyen tőzsde a Binance, ahol már több, mint 450 millió regisztrált felhasználó van, sőt, még bankkártyával is fizethetünk.

Miben különbözik a bitcoin a hagyományos pénzhez képest?

Az egyik legnagyobb eltérés hagyományos társaihoz képest az, hogy nem használják saját magán kívül más termékek, szolgáltatások, eszközök beárazására. A kibocsátás mértékének köszönhetően az aranyhoz hasonlóan fix mennyiségű, idővel “elfogyhat”. A bitcoinnak nincs központi felügyelő hatósága, valamint fizikai formában sem megtalálható, így szükség van tárolásához egy online pénztárcára.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!