MTA30 - összegzés készült az elmúlt 30 év tudományos eredményeiről

IT/Tudomány, 2022.01.12

A Magyar Tudomány folyóirat szerkesztőbizottságának vezetésével, mintegy harminc kutató közreműködésével online összállítás készült a hazai tudományos műhelyek tevékenységéről MTA 30 címmel - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szerdán.

Az összegzés betekintést nyújt a hazai tudományos műhelyek tevékenységébe, egyúttal tükrözi a magyar tudományosság tartalmi sokszínűségét, megőrizve az egyes diszciplínák hagyományait, idézési szokásait és stiláris eltéréseit - olvasható a közleményben.

Az MTA30 digitális felületén elsőként a tudományos osztályok anyagainak tematikus tartalomjegyzéke jelenik meg, innen lehet továbblépni az egyes osztályok folyamatosan frissülő belső honlapjára, ahol a további részletek találhatóak.

Az összeállítás preambulumában Freund Tamás, az MTA elnöke úgy fogalmazott: nem lexikon és nem teljes körű adatbázis létrehozása volt a cél. "Ehelyett - szem előtt tartva a magyar tudományosság sokszínűségét - online elérhető betekintési lehetőséget kívánunk adni az érdeklődő magyar szellemi közélet résztvevőinek a hazai tudományos műhelyek tevékenységébe, amely összegzés és jelen idejű tájékoztatás is egyben".

A több mint két és fél évnyi munkával összeállított anyag az MTA honlapjáról (mta.hu) érhető el, a https://mta.hu/mta30/mta30-az-akademia-harminc-eve-a-tudomanyos-eredmenyek-tukreben-111822 linken.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!