Planet Budapest 2021 - Bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta a fenntarthatósági világtalálkozó alkalmából

IT/Tudomány, 2021.11.08

Bélyeget bocsátott ki a Magyar Posta a november 29. és december 5. között megrendezendő Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozó alkalmából hétfőn.

Magyarország 2013-ban, 2016-ban és 2019-ben is sikerrel rendezte meg a Víz Világtalálkozót, most azonban szélesebb tematikával szervez fenntarthatósági expót és világtalálkozót, immár közösen a többi visegrádi országgal - idézte fel az új bélyeg ünnepélyes forgalomba hozatala előtt hétfőn a Sándor-palotában Áder János köztársasági elnök.

A Planet Budapest 2021 fővédnökségét is vállaló államfő kiemelte: a rendezvény már nemcsak a klímaváltozásra és a vízügyi válságra, hanem az ENSZ által elfogadott fenntarthatósági célok szélesebb körére is fókuszál, a korábbinál jóval nagyobb területen, a felújított Hungexpón.

Az államfő elmondása szerint a Planet Budapest 2021 négy tematikus eseménycsoport köré épül.

A Fejlődés harmóniában a természettel elnevezésű fenntarthatósági expó a környezeti fenntarthatóságot támogató, a visegrádi országok tudásán és szakértelmén alapuló innovációkat hivatott bemutatni. A Fenntarthatóság Univerzuma címmel meghirdetett világtalálkozón pedig állam- és kormányfők, kormányzati döntéshozók, nemzetközi szervezetek elismert szakértői, valamint a tudományos- és az üzleti világ képviselői vitatják meg a fenntartható vízgazdálkodás, élelmiszertermelés, energia- és hulladékgazdálkodás, a közlekedés témaköreit.

Mint hozzátette, Te Bolygód címmel számos közönségprogramot is szerveznek a fenntarthatóságról, a fiatalokat pedig elsősorban A Jövő Hősei elnevezésű ifjúsági élményprogram hivatott megszólítani.

Áder János köszönetet mondott a Magyar Postának, amiért a bélyegkibocsátással felhívja a figyelmet a Planet Budapest 2021-re és a téma fontosságára.

Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke emlékeztetett arra, hogy már a korábbi Víz Világtalálkozókra is megjelentettek bélyeget, de a vállalat mindennapi működésekor is figyelmet fordít a fenntarthatóságra.

A Planet Budapest 2021 alkalmából 20 ezer példányban kibocsátott, 500 forintos névértékű bélyeget Demján Szilárd grafikus tervezte. A letisztult formák a természet és az ember közötti harmóniát jelenítik meg, a bélyegen feltűnik az Országház épülete is - közölte Hegmanné Nemes Sára.

(FOTÓ)
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!