Radványi Ádám elméleti evolúcióbiológus nyerte a FameLab magyarországi döntőjét

IT/Tudomány, 2021.09.24

Radványi Ádám elméleti evolúcióbiológus, az ELTE Természettudományi Karának doktorandusza nyerte a FameLab 2021-es magyarországi döntőjét, melyet az MTA Székház Dísztermében rendeztek meg csütörtökön - közölte a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) pénteken az MTI-vel.

Az evolúcióbiológus előadásában a hőforrásokban előforduló Thermus aquaticus bemutatásán keresztül a földi élet kulcskérdéseivel foglalkozott. A nyertes képviselheti Magyarországot a FameLab idei, nemzetközi döntőjén Nagy-Britanniában.

A második helyezett Pásztor Kata, a Magyar Agrár és Élettudományi Egyetem Biológiatudományi Doktori Iskolájának hallgatója, a közönségdíjas pedig Dörner Csenge, a Budapesti Corvinus Egyetem ötödéves pénzügytan hallgatója lett.

A FameLab tudománykommunikációs verseny magyarországi döntőjén csütörtökön tizenhárom fiatal kutató mutathatta be produkcióját a zsűrinek és a nagyközönségnek.

A FameLab a világ egyik vezető tudománykommunikációs versenye, amelynek magyarországi fordulóját a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezi. A verseny célja, hogy megtalálja a tudomány új arcait. Világszerte növekszik az igény arra, hogy a kutatók érdekesen, a diákok, a laikusok számára is érthetően mutassák be tudományos eredményeiket. 2007 óta több mint 10 000 fiatal kutató vett részt a programban világszerte.

A versenyre 18 éven felüli, természettudományi, műszaki, orvosi vagy matematikai témával foglalkozó diákok, kutatók vagy tanárok jelentkezhettek. A résztvevőknek három perc állt rendelkezésükre, hogy kutatási témájukat ismertessék. Idén a járványveszély miatt a zsűri a jelentkezők videói alapján választotta ki a 13 döntőst, akik személyesen is bizonyíthatták előadói tehetségüket.

A FameLab 13 magyarországi döntősének bemutatkozása elérhető az MTA Youtube-csatornáján.


(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!