Segítünk gamer PC-t választani!

IT/Tudomány, 2021.06.28

A gamer PC-k nagy előnye, hogy azokat munkára, tanulásra és információszerzésre is lehet használni a játék mellett, valamint az elvárásoknak megfelelően bővíteni. És nem elhanyagolható az sem, hogy a PC-re gyakran olcsóbban lehet beszerezni a játékokat.

Lenovo Legion Ha szenvedélyesen szereted a számítógépes játékokat, de úgy érzed, nincs elegendő tudásod gamer PC-t választani, netán kinőtted a meglévő gépedet, de nem tudod, hogyan tovább, akkor ez a cikk neked szól. A jó játékélményhez jó gépre van szükség, az pedig sokba kerül. Vagy létezik olcsóbb megoldás is?

A gamer PC választás szabadsága

Amennyiben bármilyen okból lecserélnéd régi játékgépedet, három lehetőség áll előtted: saját kezűleg építesz egyet, veszel egy előre összeállított, vadiúj gamer PC konfigurációt, vagy kevesebb pénzért vásárolsz egy felújítottat.  

Aki gamer PC építésre adja a fejét, ma már számos fórumon talál hozzá szakértő információkat. Lehetőséged van vadiúj alkatrészekből vagy használt, de garanciális cuccokból összerakni a gépet. Amennyiben ragaszkodsz a csúcsteljesítményhez, a 4K felbontással tolnád a legújabb játékokat, továbbá menő számítógépházak közül válogatnál, számodra az egyedi gép lesz a megoldás.

De mi van akkor, ha a kellő műszaki érdeklődés és hozzáértés hiányzik belőled, vagy minél hamarabb szeretnél már játszani? Akkor megfelelő összeg fejében akár azonnal vásárolhatsz egy új gamer gépet valamelyik szaküzletben. Optimális konfiguráció, szuper teljesítmény, szemet gyönyörködtető kivitel.  

Ha viszont kevesebb összeget tudnál rászánni, esetleg a környezetvédelem harcosa vagy, választhatsz használt, felújított gamer gépet is. Ha megbízható helyről szerzel be felújított gépet, még garanciát is kapsz rá.

Mi alapján válassz gamer PC-t?

A jó gamer gép kiválasztásának első és legfontosabb feltétele, hogy tudd, milyen játékot szeretnél játszani. A különböző játékok gépigénye más és más. Szerepjátékot, akciót, ügyességi vagy kalandjátékot, esetleg stratégiai játékot szeretnél játszani, vagy egy szimulátor a kedvenced? 

  • Először válassz processzort, hiszen a CPU az, ami a legtöbb munkát végzi. Akár AMD-t, akár Intelt választasz, mindenképp csak az 5-ös jelzéstől felfelé nézelődj. Gondolva a jövőre, lehetőség szerint érdemes az újabbak közül választani.

  • Memóriából minimum 16 GB a javasolt mennyiség. Szerencsére ez könnyedén bővíthető a későbbiekben, ha szükséges.

  • A videókártyák ára jelenleg az egekben van, így ennek kiválasztásánál mélyen a zsebedbe kell nyúlni. A jelenlegi trendek azt mutatják, a játékok memóriaéhsége miatt érdemes minimum 2 GB VRAM-mal szerelt kártyát választani.

  • Az SSD ma már alap kell, hogy legyen a gamer gépeknél, ezért mindenképp ezt válaszd a merevlemez helyett.

  • Az egyéb kiegészítők, mint egér, billentyűzet, fejhallgató már az egyéni ízlésedre van bízva. No meg a pénztárcádra.  

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!