Társadalmi és gazdasági fókuszú kutatást támogató pályázatot hirdet az ELKH

IT/Tudomány, 2023.03.14

Újra meghirdeti "Proof of Concept" Programjának pályázatát az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH) Titkársága, az ELKH kutatóhelyein zajló - társadalmi és gazdasági hasznosítási fókuszú - kutatási tevékenységek elősegítésére - közölte a szervezet kedden az MTI-vel.

Mint írják, a PoC program szakmai célkitűzése az ELKH-kutatóhelyeken folyó kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenység elősegítése az ötlet keletkezésétől a piacra lépéshez szükséges fejlesztési mérföldkövekig, valamint a kutatási projektekben létrejövő szellemi alkotások gazdasági, társadalmi hasznosításának előmozdítása.

A programmal az ELKH Titkárság a hálózat kutatási projektjeiben létrejött technológiák magasabb érettségi szintre emelését támogatja, ezáltal előmozdítva a létrejövő szellemi alkotások gazdasági és társadalmi hasznosítását - idézi a közlemény Zalányi Viktória Esztert, az ELKH főtitkárát.

A program felhívására az ELKH Titkárság irányítása alá tartozó kutatóhelyek valamennyi tudományterületről - matematikai és természettudományok, élettudományok, bölcsészet- és társadalomtudományok - tématerületi megkötés nélkül nyújthatnak be pályázatot elektronikus úton április 17-ig. A befogadott pályázatokat szakmai bírálatok alapján választják ki - emlékeztet a közlemény.

Mint írják, a program keretében az ELKH Titkárság 18 hónapon keresztül projektenként legfeljebb 45 millió forint támogatást biztosít az ELKH kutatóhelyei számára. Az éves pályázati keretösszeg 200 millió forint.

További információk az ELKH weboldalán olvashatók.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!