Tudományos könyvsorozatot indított az ELKH

IT/Tudomány, 2022.06.02

Új tudományos zsebkönyvtár címmel tudományos könyvsorozatot indított az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat (ELKH), amelynek első kötete Kárpátalja: örökség és társadalom címmel jelent meg.

A könyvsorozatot kezdeményező ELKH Titkárság célja, a kutatóhálózatban rendelkezésre álló értékes tudás átadása az egyetemi hallgatók, a tudományos közösség számára - olvasható az ELKH csütörtöki közleményében.

A matematikai és természettudományok, az élettudományok, valamint a bölcsészet- és társadalomtudományok területeinek változatos, komoly tudományos témáit feldolgozó hiánypótló művek szerzői az ELKH kutatói.

A sorozat első, Kárpátalja: örökség és társadalom című kötetének szerzője Fedinec Csilla, az ELKH Társadalomtudományi Kutatóközpont tudományos főmunkatársa. A most megjelent kiadványban a szerző közérthetően dolgozza fel a közép-európai régió történetét az Osztrák-Magyar Monarchia felbomlásától 2020-ig terjedő időszakban.

A könyv a Typotex Kiadó üzleteiben és weboldalán, valamint a Libri és a Líra könyvesboltjaiban, illetve webáruházaiban kapható. Az elektronikus változat rövidesen elérhető lesz az Interkönyv webáruházban és az eKönyv Magyarország oldalán - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!