TV műsor

Völner Pál: a Politikatörténeti Intézet tönkre fogja tenni Borsos Miklós egykori vári lakását

IT/Tudomány, 2021.02.01

A Politikatörténeti Intézet a budai Várba, Borsos Miklós szobrászművész egykori lakásába költözik, amivel tönkre fogja tenni azt - erről Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára írt Facebook-oldalán hétfőn.

"Mi lehetne jobb hely a kommunista párttörténeti kutatásokhoz, mint Borsos Miklós szobrászművész egykori lakása, amely most múzeumként, emlékszobaként működik? A budai várnegyed baloldali polgármestere úgy döntött: a rendszerváltáskor Párttörténeti Intézetből Politikatörténeti Intézetté vedlett szervezet használhatja a középkori alapokra épült házban lévő 120 négyzetméteres lakást. Havonta mindössze nettó 24,5 ezer forintot kell fizetniük az elvtársaknak. Ezért cserébe gótikus ülőfülkék mellett elhaladva mehetnek fel a lakásba, amelyben például a művész firenzei reneszánsz székeiben ücsörögve elemezgethetik, dicsőíthetik majd a marxista tanokat" - írta az államtitkár.

Attól tartok, hogy teljesen le fogják lakni a korábbi években nagy odafigyeléssel felújított múzeum-lakást. Eddig ugyanis a Kossuth téren bitorolták egy állami épület egyik részét. A korábban alapvetően a Néprajzi Múzeumnak, most pedig a Kúriának otthont adó Igazságügyi Palotából csak hosszú pereskedés után lehetett kitenni őket - olvasható a bejegyzésben.

Borzasztó állapotokat hagytak maguk után - hamarosan erről is bemutatok pár képet! - ígérte a fideszes politikus.

Mindez persze sajnos nem meglepő: amire ráteszik a kezüket, azt általában tönkreteszik. Ezt tették az országgal is, akárhányszor csak hatalomra jutottak - fogalmazott Völner Pál.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!