3,5 millióért vette meg barátja élettársát, majd megölte a férfit

Kék hírek, 2023.01.30

Megvásárolta barátja élettársát, majd később a vita hevében vascsővel leütötte a férfit, aki a bántalmazás következtében életét vesztette.

Rendőrség
Az ügyészség közleménye szerint a vádlott baráti kapcsolatban volt a sértettel, akinek a Csongrád-Csanád vármegyében található tanyájának gazdálkodásába is besegített. A férfi és barátja élettársa között szerelmi szál szövődött, melynek következtében a két férfi arról állapodott meg, hogy 3,5 millió forintért cserébe elengedi élettársát a sértett. A nőért kialkudott összeg átadására 2021. április 24-én került sor, melynek során megbeszélték, hogy a részletekről később állapodnak meg.

A férfi és élettársa között azonban még aznap vita alakult ki, majd a nő közös gyermekükkel távozott a tanyáról és felhívta a vádlottat. A tanya udvarán ismét vita alakult, melynek során a sértett közölte a férfival, hogy csak akkor viheti el élettársát, amennyiben fizet további 1 millió forintot. Ezután dulakodás kezdődött a két férfi között, melynek során a vádlott felvett egy vascsövet és azzal olyan erővel ütötte kétszer is fejbe haragosát, hogy a helyszínen életét vesztette. A férfi ezután sms-t írt a nőnek, hogy ne menjen haza, majd a majd a holttestet a vascsővel együtt a kocsijába tette és elrejtette. A férfi a nyomokat is megpróbálta eltűntetni, melynek keretében a ruháját is elégette.

A férfi ezután egy "mesét" talált ki a nővel, melyben azt állították a hatóságoknak, hogy a nő volt élettársa nem halt meg, hanem önszántából ment el otthonról, majd haragosai rátaláltak. A kitalált történetet alátámasztandó, a férfi megölt barátja nevében a telefonjáról hamis üzeneteket küldött a nőnek, melyben az állt, hogy elkapták, ne szóljon a rendőröknek.  

Két hét elteltével a nő a rendőrségre ment és valótlanul azt állította, hogy élettársa horgászni ment, majd ismeretlen helyre távozott, amelyet tanúvallomásában többször is megismételt a körözési eljárás során.  

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség a férfit emberkereskedelem és halált okozó testi sértés bűntett elkövetésével, míg a nőt bűnpártolás vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

(Webrádió)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!