A bíróság elrendelte egy szélsőséges iszlamista nézeteket terjesztő, fiatalkorú férfi letartóztatását

Kék hírek, 2024.05.30

Elrendelte egy, az Iszlám Állam terrorszervezetet népszerűsítő tartalmakat készítő fiatalkorú férfi letartóztatását a bíróság az ügyészség indítványával egyezően, a bizonyítás megnehezítésének és a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása érdekében - közölte a Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

Azt írták, hogy a Fővárosi Nyomozó Ügyészség hétfőn a Terrorelhárítási Központ közreműködésével fogta el a fiatalkorút, majd háborús uszítás és más bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatta ki.

Kiemelték, hogy a büntetőeljárásnak vannak olyan adatai, amelyek minősítettek, így azokról sem a Központi Nyomozó Főügyészség, sem a bíróság nem adhat tájékoztatást, ugyanakkor hangsúlyozták, hogy egyes sajtótermékekben megjelentekkel ellentétben nincsenek olyan információk, amelyek pánikra adnának okot.

A Fővárosi Nyomozó Ügyészség a szükséges gyermekvédelmi intézkedéseket megtette - közölték.

Felhívták a figyelmet arra, hogy egyes szélsőséges szervezetek propaganda, toborzási tevékenységüket az internetre is kiterjesztették.

Ezen anyagok a felnőtt felhasználók nagy részét elborzasztják, ugyanakkor a szélsőséges szervezetek tudatosan törekednek tevékenységüket olyan "romantikus színben" feltüntetni, hogy azzal sérülékenyebb fiatalokat maguk mellé állítsanak, így e témáról beszélni kell - hangsúlyozták.

Ha egy szülő vagy pedagógus ilyen jeleket tapasztal indokolt szakember segítéségét kérni - jelezték.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!