A "három csapás" alkalmazásával életfogytiglanra ítéltek egy férfit erőszakos bűncselekmények miatt

Kék hírek, 2024.04.09

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza azzal a férfival szemben, aki szexuális bűncselekményt követett el egy gyermek sérelmére. Mivel a férfit erőszakos bűncselekmény miatt korábban kétszer elítélték, a Győri Törvényszék a "három csapás" alkalmazásával - nem jogerősen - életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta.

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta, hogy a vádlott 2022. május 16-án a délutáni órákban jutalom ígéretével a lakóhelyére csalt egy buszmegállóban várakozó 11 éves fiút, majd szexuális cselekményt végzett, végeztetett vele.

Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta, megfenyegette.

A férfi hajnali 5 óra után elengedte a gyermeket, aki az iskolába ment, onnan értesítették a rendőrséget - írták.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte és végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba.

A férfi a fegyházbüntetésből legkorábban 30 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A főügyészség közleménye szerint a vádlott cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. "Mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben" - ismertették.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!