A helyi lakosságot is bevonja a BKK a Budafoki út egy szakaszának felújításának előkészítésébe

Kék hírek, 2018.12.04

A helyi lakosságot is bevonja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a Budafoki út egy szakasza felújításának előkészítésébe.

A BKK keddi, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a XI. kerületi Budafoki út Bogdánfy út és Szent Gellért tér közötti szakaszának komplex felújításához döntés-előkészítő tanulmánytervet készítenek, amelybe a helyi érintettek, közösségek is bekapcsolódnak, az ő véleményüket is kikérik. A BKK reményei szerint a projekt tapasztalatai a későbbiekben felhasználhatók lesznek hasonló tervezési feladatoknál.

A közösségi tervezés során az online és offline beérkező javaslatok, észrevételek feldolgozásával, továbbá a helyszíni kitelepüléseken, lakossági megbeszéléseken elhangzottak alapján, műszaki alapokon nyugvó változatokat dolgoz ki a vállalkozó, majd társadalmi egyeztetésre is bocsátják a tervezetet.

A fejlesztési javaslatokat, észrevételeket személyesen, illetve interneten tehetik meg a téma iránt érdeklődők. A nyomtatott és az online kérdőíveket 2018. december 23-áig lehet kitölteni. Ezek figyelembevételével 2019 első negyedévében elkészülnek a lehetséges változatok vázlattervei, amelyeket a lakosok szintén véleményezhetnek, és a szakemberek ezt követően dolgozzák ki a végleges változat tervét.

A komplex útfelújítások során nemcsak az útfelület újul meg, hanem megvizsgálják a forgalomtechnikai és közlekedési igényeket is és ezeket figyelembe véve újítják fel az egyes útszakaszokat. Emellett felújítják a megállóhelyeket, biztonságosabbá teszik a kijelölt gyalogátkelőhelyeket és jelzőlámpás csomópontokat létesítenek. Fejlesztik a kerékpáros infrastruktúrát, biztonságos parkolóhelyeket alakítanak ki, csúszásmentes, fagyálló felületeket hoznak létre a járdákon, megújulnak a zöldfelületek is, és új utcabútorokat helyeznek ki.

Az utak, terek átalakításakor kiemelt figyelmet kap az akadálymentesség: a felújított területeken rámpákkal vagy a szintkülönbségek megszűntetésével biztosítják a kényelmesebb közlekedését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!