TV műsor

A holland ügyészség ejtené a családját elzárva tartó férfi elleni vádakat

Kék hírek, 2021.02.18

Mentális állapota miatt a holland ügyészség ejtené a vádakat a férfi ellen, akit 2019 októberében vettek őrizetbe, amiért hat gyerekét egy eldugott farmtelep pincéjében, a külvilágtól elzárva tartotta - írta csütörtökön a Dutchnews holland hírportál.

A Gerrit Jan van D. néven ismert, 68 éves vádlott a négy lányát és a két fiát kilenc éven át a világtól elzárva tartotta, arra hivatkozva, hogy távol akarta tartani őket a rossz szellemektől. A gyerekek a világvégét várták a pincében. Egy korábbi, 2020 januárjában tartott bírósági meghallgatáson az ügyészség azzal is vádolta a "mélyen vallásos" holland férfit, hogy kínozta gyerekeit, továbbá többször megerőszakolta egyik lányát és fiát, amikor azok 12-15 évesek voltak.

A családot 2019 októberében akkor találták meg, amikor a legidősebb fiú megszökött, és megjelent egy közeli fogadóban segítséget kérve. Az eset kapcsán a farmtelep osztrák tulajdonosát is őrizetbe vették.

Az ügyészség azért ejtené a vádakat, mert évekkel az eset nyilvánosságra kerülése előtt a férfi súlyos agyvérzést kapott, ezért mentális állapota nem teszi lehetővé számára az ellene folyó bírósági eljárás megértését.

Az apa négy idősebb gyerekének nyilatkozatát csütörtökön olvasták fel a bíróságon, amelyben azt állították, hogy apjuk még mindig befolyása alatt tartja kisebb testvéreiket.

"Sokan azt hiszik, hogy már nem jelent veszélyt senkire se, de ez nem igaz. Apánk születésünk óta manipulált minket, a legkisebbek még mindig fogékonyak erre" - írták.

A bíróság március 4-én dönt arról, hogy Geritt Jan van D. ítélőszék elé kerül-e.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!