A Magyar Közút makói munkatársa hunyt el az M43-as autópályán történt balesetben

Kék hírek, 2023.03.22

A Magyar Közút makói munkatársa vesztette életét abban a balesetben, amely szerda délután történt az M43-as autópálya 28-as kilométerszelvényében.

Baleset az M43-as autópályán Mint a Magyar Közút kiadott közleményében írta, a szakemberek az M43-as autópályán dolgoztak, a munkaterületet az előírásoknak megfelelően előre jelezték, több lépcsőben, 100-as, illetve 80 km/h-ás sebességkorlátozást jelző táblákat helyeztek el. A közút munkatársai éppen végeztek a feladatukkal, elhagyni szándékoztak a helyszínt, amikor egy külföldi kamionos hatalmas erővel a járművükbe rohant és annak ellenére az árokba lökte a közutas teherautót, hogy energiaelnyelő berendezéssel volt felszerelve. Miután a jármű az árokba zuhant, a Magyar Közút 41 éves makói kollégája a fülkébe szorult, ahonnan már nem sikerült élve kiemelni, a helyszínen életét vesztette.

A Magyar Közút Zrt. a 41 éves makói férfit saját halottjának tekinti és minden segítséget megad az elhunyt hozzátartozóinak - olvasható a közleményükben.

A Magyar Közút közleménye ugyanakkor rámutat, hogy 2000-től egészen napjainkig mintegy 21 közútkezelő szakember vesztette életét munkavégzés közben, jellemzően a figyelmetlen sofőrök miatt.  
(Webrádió)

Címkék

Magyar Közút Nonprofit Zrt. Baleset M43

Galériánk

Baleset az M43-as autópályán Baleset az M43-as autópályán Baleset az M43-as autópályán Baleset az M43-as autópályán Baleset az M43-as autópályán
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!