A rendőrség 16 körözött embert fogott el a Railpol ellenőrzésen

Kék hírek, 2024.01.31

A rendőrség 16 körözött embert fogott el a vonatokon és a vasútállomásokon tartott fokozott vasútbiztonsági ellenőrzés során - közölte a MÁV-Start szerdán az MTI-vel.

A Vasúti Rendőrségek Európai Szervezete (Railpol) által koordinált, 24 órás akcióhoz kapcsolódva 730 vasútállomást és 650 vonatot ellenőriztek január 23-án reggeltől másnap reggelig Magyarországon, a cél elsősorban az illegális migráció és az ahhoz kapcsolódó jogellenes cselekmények elleni fellépés volt.

A nemzetközi művelet részeként mintegy ezer rendőr és a társszervek százhatvan munkatársa - szolgálati kutyákat is bevetve - ellenőrizte a hazai és a nemzetközi személyszállító vonatokat, valamint a pályaudvarokat. Az akció kiterjedt a poggyászok és a pályaudvari csomagmegőrzők vizsgálatára is.

A rendőrök végül a 16 körözött ember elfogásán túl mintegy hárommillió forint helyszíni és csaknem egymillió forint közigazgatási bírságot szabtak ki, továbbá 55 esetben tettek feljelentést szabálysértés miatt - ismertették a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!