Advent - Videós installáció idézi meg a 800 éves grecciói betlehemet Budapesten

Kék hírek, 2023.12.13

Videós installáció idézi meg a 800 éves grecciói betlehemet Budapesten, az Erzsébet téren december 22-ig.

A 360 fokos mozgóképet minden nap 17 és 22 óra között tekinthetik meg az érdeklődők - tájékoztatta az alapításának 30. évfordulóját ünneplő Dévai Szent Ferenc Alapítvány az MTI-t szerdán.

"A Ferences Rendház életében kiemelten fontos az idei év, hiszen Szent Ferenc grecciói karácsonyának nyolcszázadik évfordulóját ünneplik" - áll a közleményben, amely emlékeztet, hogy a betlehemezés hagyományát Szent Ferenc indította el 1223 szentestéjén. "A Dévai Szent Ferenc Alapítvány ezt igyekszik felidézni: jelképesen lebontva a falakat, határokon átívelő programokat szervez decemberben, hogy Betlehem és Szent Ferenc üzenetét kortól, felekezettől, vallástól függetlenül az emberek közé vigyék" - írták.

Az Erzsébet téri installáció mellett december 23-ig 16 helyszínen áll meg a Dévai Szent Ferenc Alapítvány és a Fővárosi Nagycirkusz együttműködésében az Összetartozás Betlehem Karavánja. Az imaúton a Szállást Keres a Szent Család nevet viselő régi hagyományt elevenítik fel. A részletes program a Dévai Szent Ferenc Alapítvány weboldalán érhető el.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!