Ágyneműtartóban rejtegette az interneten árult Elf Bart

Kék hírek, 2024.04.15

Interneten árulta az ismeretlen eredetű és összetételű, az egészségre fokozottan ártalmas Elf Barokat egy árus, akit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) zalai munkatársai lepleztek le - tájékoztatta a NAV Zala Vármegyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Joó Hilda közleménye szerint a zalai revizorok egy közösségi oldal zárt bejegyzései, megosztásai alapján figyeltek fel egy hirdetőre, aki öt nap garanciával kínált különféle aromákkal ízesített Elf Barokat.

A NAV munkatársai a csomagátvételi pontra rendelt küldeményből azonosították a feladót, majd a - közleményben nem nevesített településen lévő - lakásán házkutatást tartottak. Itt az ágyneműtartóból több karton, ismeretlen eredetű Elf Bar került elő, amit a bevetési igazgatóság pénzügyőrei lefoglaltak.

Az illegálisan forgalmazott termékek ügyében adószám nélkül végzett gazdasági tevékenység és jövedékijog-sértés miatt indult eljárás.

A közlemény kitér rá, hogy nem érdemes kockáztatni a dohánytermékek illegális árusításával, ugyanis az adózási és jövedéki szabályok megsértése miatt kiszabott NAV-bírság mellett az engedély nélküli dohánytermék-értékesítésért a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága egymillió forinttól ötvenmillió forintig terjedő bírsággal sújtja a magánszemély eladót.

A NAV arra is felhívja a figyelmet, hogy a különböző ízesítésű, illegális elektronikus cigaretták komoly veszélyt jelentenek a fiatalkorúakra, mivel könnyen függőséget, akár nikotinmérgezést is okozhatnak. Az Elf Bar egyetlen adagjának nikotintartalma tíz-húsz doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!