Áprilisban díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport járatain

Kék hírek, 2021.04.15

Az alsó tagozatos diákok áprilisban díjmentesen utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain - közölte a MÁV-Volán-csoport közleményben csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint az általános iskolák részleges újranyitásával a vonat- és autóbusz-közlekedésben - bizonyos területi kivétellel - visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend április 19-től, az alsó tagozatos diákok a hónap fennmaradó részében diákigazolványuk felmutatásával, jegy- vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a MÁV-Volán-csoport járatain.

Ismertetik, hogy az alsó tagozatos diákok április 19-től április 30-ig érvényes diákigazolványuk vagy az azt helyettesítő (QR kóddal ellátott) igazolásuk felmutatásával, jegy vagy bérlet megváltása nélkül utazhatnak a helyközi közösségi közlekedésben. Ez a MÁV-HÉV járatain csak a Budapesten kívüli vonalszakaszokat jelenti.

A korábban megvásárolt, április havi vagy április második felére érvényes félhavi, vagy legkorábban 2021. április 19-i kezdő érvényességű 30 napos helyközi tanuló bérletet kezelési költség felszámítása nélkül térítik vissza a társaságok, amennyiben az erre vonatkozó igényt legkésőbb április 26-ig benyújtják. A Volánbusz ezen visszaváltási feltételeket - önkormányzati döntéstől függően - kiterjesztheti a helyi tanulóbérletekre is - írják a közleményben.

A közlekedési társaságok arra kérik utasokat, hogy az értékesítési csatornák széles körét kihasználva, lehetőség szerint elővételben váltsák meg a menetjegyet, bérletet. A Volánbusz járatain az autóbusz-vezetői jegyértékesítés és az első ajtós felszállás továbbra is szünetel, az autóbuszokon nem lehet menetjegyet és bérletet vásárolni - tájékoztattak a közleményben.

Felhívják a figyelmet a közegészségügyi előírások betartására, a közlekedési járműveken, az állomásokon és megállóhelyeken továbbra is kötelező az orr- és a szájmaszk használata.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!