TV műsor

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját

Kék hírek, 2021.06.30

Átadták a 8-as főút új veszprémi csomópontját szerdán, az Almádi úti kereszteződésében.

Ovádi Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője a környék egyik legfontosabb beruházásának nevezte a 8-as főút veszprémi elkerülőjének korszerűsítését.

Emlékeztetett arra, hogy az Almádi úti csomópont az egyik legforgalmasabb és legveszélyesebb kereszteződés volt eddig.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz-KDNP) örömét fejezte ki, hogy a kivitelezés miatt lezárt Almádi úton ismét lehet közlekedni, és így mérséklődik a torlódás a városból a Balaton felé.

A nyári időszakban az újonnan átadott kereszteződés mellett a csak részlegesen lezárt Füredi úti csomópontot is használhatják még az autósok - tette hozzá.

Nyul Zoltán, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese fontosnak nevezte, hogy az egyes elkészült elemeket a lehető legkorábban átadják a forgalomnak.

A társaság közleményben tudatta, hogy a 8-as főút veszprémi elkerülőjét felújítják a litéri és a Füredi úti csomópont között 7,5 kilométeren. A NIF Zrt. tájékoztatása szerint a kivitelezés az ütemtervnek megfelelően halad.

Az Almádi úti kereszteződés mellett az új Budapesti úti csomópontban is elkészült a felüljáró, ott jelenleg a csatlakozó utak építése zajlik.

A korábbi tájékoztatás szerint a litéri csomóponttól az Almádi útig tartó szakasz az év végére, a Füredi útig tartó folytatás pedig 2023-ra készül el. A fejlesztés 25,3 milliárd forint magyar forrásból valósul meg.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!