Ausztriában prostituáltakat futtató férfiakkal szemben emeltek vádat Szegeden

Kék hírek, 2024.01.24

Vádat emeltek két magyar férfival szemben, akik két nőt vettek rá prostitúcióra Ausztriában - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a két férfit társtettességben elkövetett, minősített kerítés bűntettével, emellett az egyik, letartóztatásban lévő vádlottat két rendbeli, minősített emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésével, a más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő társát pedig zsarolással is vádolják.

A vádirat szerint az Ausztriában és Németországban örömlányokat futtató egyik vádlott még 2018 nyarán megismerkedett az egyik sértettel. A nőnek szerelmet ígérve rábírta arra, hogy Ausztriában szexuális szolgáltatásokat nyújtson. Hamarosan azonban az így szerzett bevétel felét, majd később még ennél is nagyobb részét követelte tőle, ezért a sértett hazaszökött. 2021 augusztusában azonban ismét rávette a nőt arra, hogy utazzon ki. A kiszolgáltatott helyzetben lévő, éhező nőtől ekkor a vádlott társa vette el fenyegetéssel a teljes keresményét. A sértett végül az osztrák rendőrségtől kért segítséget. 

A két férfit a főügyészség azzal is vádolja, hogy 2021 augusztusában Ausztriában egy másik nőt is örömlányként foglalkoztattak.

A két férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni - tudatta az ügyész.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!