Az ítélőtábla enyhítette az élettársát kínvallató férfi büntetését

Kék hírek, 2024.02.05

Két évvel, 9 évről 7 évre enyhítette az élettársát kínvallató férfi börtönbüntetését a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla - tudatta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség az MTI-vel hétfőn közleményben.

Bíróság Az eljárás adatai szerint az elkövető élettársa kapcsolatuk során többször elköltözött nagykőrösi otthonukból. Legutoljára 2021 januárjában utazott el több hétre, majd január 28-án visszatért élettársához, aki este a lakásajtót magukra zárta, és órákon át bántalmazta őt. Először kalapáccsal ütötte és vallatta, hogy megtudja, kivel csalta meg, majd megfosztotta ruháitól, térdelő helyzetbe kényszerítette, és egy kenyérvágó késsel vérző vágásokat okozott párjának.

A nő két nappal később kért orvosi segítséget.

A Pest Vármegyei Főügyészség 2022 márciusában vádat emelt az akkor 50 éves nagykőrösi férfival szemben életveszélyt okozó testi sértés és személyi szabadság megsértése miatt.

A Budapest Környéki Törvényszék 2023. március 31-én kihirdetett elsőfokú ítéletével a férfit bűnösnek mondta ki és 9 év börtönnel sújtotta, azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen az elkövető és védője - vitatva a személyi szabadság megsértésének elkövetését - részfelmentésért és enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla 2024. január 24-én meghozott másodfokú, jogerős ítéletével a 9 év börtönt 7 évre enyhítette az elkövető megbánása, büntetlen előélete, pszichiátriai állapota és az idő múlása miatt.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!