Az újbudai önkormányzat vizsgálóbiztost nevez ki a Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek felderítésére

Kék hírek, 2024.03.06

A Gazdagréti Szivárvány Óvodában történtek felderítése érdekében vizsgálóbiztos kinevezéséről döntött szerdai ülésén az újbudai önkormányzat képviselő-testülete, amely az eljárás idejére az óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól - közölte a XI. kerületi önkormányzat az MTI-vel. Sajtóinformációk szerint szexuális kényszerítés miatt folyik nyomozás az újbudai óvodában pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi ellen

Gazdagréti Szivárvány Óvoda A közlemény szerint a rendkívüli ülést Újbuda polgármestere, László Imre (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) kezdeményezte, aki elmondta: mélységesen megdöbbentette az eset. László Imre részletes tájékoztatást adott a Szivárvány óvoda ügyében tett eddigi önkormányzati lépésekről, amit a testület ellenszavazat nélkül elfogadott - írták.

Mint olvasható, a polgármester úgy vélte azonban, hogy az ilyen ügyek során az első és legfontosabb a gyermekek nyugalmának és egészséges fejlődésének biztosítása, ezért az óvodában folyamatosan rendelkezésre áll gyermekpszichológus, emellett a városvezetés felkérte Herczog Mária gyermekvédelmi szakembert, hogy szakértelmével személyesen segítse a gyerekeket, a szülőket és az óvodai dolgozókat.

Az ülésen a képviselők vizsgálóbiztos kinevezéséről döntöttek. Az eljárás idejére a képviselő-testület az érintett óvoda vezetőjét felfüggesztette a munkavégzés alól, erre az időszakra az Észak-Kelenföldi Óvoda igazgatóját kérte fel az intézmény vezetésére. Továbbá a testület megbízta a kulturális és köznevelési bizottságot, vizsgálja meg, milyen további intézkedésekkel lehet erősíteni és javítani a gyermekvédelem helyzetét a kerületben - közölte az önkormányzat.

Sajtóinformációk szerint szexuális kényszerítés miatt folyik nyomozás egy újbudai óvodában pedagógiai asszisztensként dolgozó férfi ellen. A Fővárosi Törvényszék szóvivője szombaton megerősítette, hogy a gyanúsítottat letartóztatták és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe vitték.

Az önkormányzat emlékeztetett, a sajtóban jelent meg, hogy bár az ügyben érintett dolgozóra már az előző munkahelyén is érkezett panasz, ennek ellenére nem szüntették meg munkaviszonyát, hanem áthelyezték a Gazdagréti Óvodába.

Mindezért a benyújtott módosító javaslat azt indítványozta, hogy a vizsgálat terjedjen ki az előző, fideszes városvezetés ideje alatt zajlott 2018-as munkahelyváltás körülményeire is - írták.

Az önkormányzat szerda délután, egy újabb közleményében kitért arra, vizsgálják azt is, hogy 2018-ban, a fideszes vezetés alatt, az állítólagos panaszok ellenére hogyan kaphatott másik óvodában állást az az egykori pedagógiai asszisztens, akire vonatkozóan sajtóértesülések szerint a folyamatban lévő nyomozás során adat merült fel arra, hogy szexuális kényszerítést követhetett el.

Mint írták, 2017-ben az óvodákért felelős alpolgármester a jelenleg is képviselő Molnár László (Fidesz-KDNP) külön engedélyével vállalhatott munkát az óvodában Gy. Péter, majd 2018-ban, amikor az áthelyezés történt, a kerület a fideszes vezetés alatt működött.

A polgármester mellett közvetlenül Király Nóra felelt alpolgármesterként a közbiztonságért, kabinetvezető-helyettesként pedig Szabó László volt befolyásos pozícióban, aki ma a Fidesz újbudai frakcióvezetője - olvasható a közleményben.

Fotó: Facebook
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!