Az utazási korlátozást kijátszva juttattak külföldre ukránokat egy szabolcsi bűnszervezet tagjai

Kék hírek, 2021.04.30

Embercsempészéssel gyanúsít a rendőrség két férfit és egy nőt, aki a koronavírus-járvány ideje alatt hamis munkaszerződésekkel és igazolásokkal segített ukrán állampolgároknak jogellenesen Nyugat-Európába utazni - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság pénteken a rendőrségi honlapon.  

Mint írták, a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján csütörtökön két településen, öt helyszínen hajtottak végre rajtaütést a megyei főkapitányság bűnügyi nyomozói, valamint a Jonatán közterületi és támogató alosztály munkatársai.

Az akció során elfogott három ember pénzért cserébe ukrán állampolgároknak olyan fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat biztosított, amelyekkel megfeleltek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak. A hamis dokumentumokkal a Magyarországra történő belépés mellett a külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhattak - olvasható a közleményben.

A bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntettével gyanúsított három embert a rendőrök őrizetbe vették és indítványozták letartóztatásukat.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!