TV műsor

Bérházak építésére félmilliárd forint hitelt csalt el egy férfi

Kék hírek, 2021.03.02

A Komárom-Esztergom Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki Tatán és Pomázon bérházak építésére vállalkozott és hamis dokumentumokkal mintegy félmilliárd forintot csalt ki egy hitelintézettől - közölte a megyei főügyész kedden az MTI-vel.

Reszl Ildikó tájékoztatása szerint a férfi 2009 novembere és 2010 áprilisa között több részletben vett fel banki hitelt bérházak építésére a két településen, azonban már a lehívási kérelmek előterjesztésekor tudta, hogy az összegeket nem az építkezések befejezésére fordítja.

A bank a szerződés szerint a hitelt egyes részmunkák elvégzését követően folyósította; a férfi hamis generálkivitelezői számlákat tartalmazó részjelentésekkel tévedésbe ejtette a hitelintézetet, majd a felvett pénzt ismeretlen célra fordította.

A pénzintézetnek okozott kár 540 millió forintot tett ki, melyből az eljárás során 60 millió forint térült meg.

Az ügyészség a férfival szemben különösen jelentős kárt okozó csalás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. Végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozták, valamint az okozott kár megtérítését.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!