BKK: a pünkösdi hosszú hétvégén is szabad a pesti alsó rakpart

Kék hírek, 2024.05.17

Az ünnepi hosszú hétvégén, szombat reggeltől pünkösd hétfő estig ismét megnyílik a pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-vel.

A gyalog, kerékpárral vagy rollerrel közlekedők a már jól bevált gyakorlatnak megfelelően autómentes környezetben használhatják a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó közötti rakpartszakaszt - olvasható a BKK közleményében.

Az érintett rakpartszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától kedd hajnalig nem lehet behajtani gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet a rakpartra, a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

A BKK felhívta a figyelmét, hogy az Erzsébet híd és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni, a megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján, vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállójából déli irányba sétálva érhetik el a megnyitott rakpartot - olvasható a kommünikében.

A BKK azt kéri a kerékpárral, rollerrel vagy egyéb mikromobilitási eszközzel közlekedőktől, hogy fokozottan figyeljenek a gyalogos felnőttekre és gyermekekre.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!