BKK: elkészült a budafoki körforgalom

Kék hírek, 2023.12.11

Elkészült a körforgalom Budapest XXII. kerületében, a Budafok-Tétény közlekedését meghatározó útfelújítás révén gyorsabb és biztonságosabb lehet a haladás, megújult a párhuzamos kerékpárút és javultak a gyalogosközlekedés feltételei is - tájékoztatta a beruházó Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-t.

A közleményben kiemelték, a Tóth József utca, Kossuth Lajos utca, Nagytétényi út és Mária Terézia utca csomópontjában a körforgalom létesítésével jelentősen megváltozott a forgalmi rend.

A beruházás részeként megújították a csapadékvíz-elvezető rendszert, korszerűsítették az elektromos ellátóhálózatot, korszerű csövek lefektetésével felújítottak egyes ivóvízvezeték-szakaszokat, új tűzcsapokat helyeztek el, és elvégezték a távközlési hálózatok kiváltását - ismertették.

Az útépítés idén februárban kezdődött meg, a jelenleg is zajló műszaki átadás-átvételi folyamat során kisebb helyszíni munkákkal járó apró javítások még előfordulhatnak - írták.

A körforgalom-építés egy nagyobb projekt első üteme, a következő jelentős kerületi beruházás a Városház tér és környezetének komplex megújítása lehet. Ennek részleteit a főváros közlekedési fejlesztéseit összefoglaló Budapesti Mobilitási Terv tartalmazza - áll a közleményben.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!



Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!