TV műsor

BKK: eredményes volt a köztisztasági és közbiztonsági akció az Örs vezér terén

Kék hírek, 2021.03.22

Eredményesnek tartja a fővárosi Örs vezér terén tartott kéthetes köztisztasági és közbiztonsági akciót a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A társaság az MTI-vel hétfőn azt közölte, az akciónak kedvező volt a fogadtatása és szemmel látható az eredménye; a hatóságokkal és a kerületi szervekkel való együttműködésnek köszönhetően a tér tisztább lett és javult a közbiztonság.

Emlékeztettek arra, az akciót azért kezdeményezték, mert a megbízásukból készült közvélemény-kutatásból kiderült: a BKK-pénztárak közül a téren működők megítélése a legrosszabb. Az utasok, valamint a jegy- és bérletpénztár munkatársainak beszámolói szerint ebben jelentős szerepet játszik a rossz közbiztonság, a szabályokat megszegő emberek viselkedése, a hajléktalan emberek jelenléte és a nagy mennyiségű szemét.

Az akció március 4-én kezdődött, amikor a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nekilátott a tér és az aluljáró megtisztításának. A tér rendbetételében ugyanilyen fontos szerepet játszottak Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei, a rendészeti tevékenységet végző önkormányzati szervek és a szociális munkások - írták.

A rendőrök egy embert elfogtak és előállítottak szabálysértés miatt, tizennégy ellen pedig szabálysértési feljelentést tettek közterületi alkoholfogyasztás, valamint a maszkviselés előírásainak megszegése miatt.

"Be kell azonban látni, hogy pusztán rendészeti eszközökkel nem lehet felszámolni a téren kialakult helyzetet, a kiváltó okok ugyanis összetettebb társadalmi problémákból fakadnak" - fogalmazott Borsi Dávid, a BKK szóvivője.

A közleményben kitértek arra, hogy a rendőri és a közterület-felügyelői jelenlét folyamatos a tér zuglói és kőbányai oldalán, valamint az aluljáróban is, ahol emellett térfigyelő kamerák üzemelnek.

A BKK közölte, a jövőben is arra törekszik - szoros együttműködésben partnereivel -, hogy fokozza a teret használó gyalogosok, utasok, valamint az ott dolgozó munkatársai komfort- és biztonságérzetét.
(MTI)
 

Véleménye van? Szóljon hozzá!Tetszett a cikk?

Ha igen, kérjük like-olja weboldalunkat!
Kövess minket a Facebookon!